Τσακαλώτος: ΝΔ όπως Μαύρη Οχιά - Δένδιας: ΣΥΡΙΖΑ όπως Εδουάρδος Β'

Τον δικό του μοναδικό τρόπο και τις βρετανικές του γνώσεις επιστράτευσε για άλλη μία φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να επιτεθεί στη ΝΔ και να της καταλογίσει έλλειψης στρατηγικής, την οποία συνέκρινε με εκείνη του πρωταγωνιστή Ρόουαν Άτκινσον (γνωστού ως Mr. Bean) στη βρετανική κωμική σειρά «Μαύρη Οχιά», η οποία αποτελούσε μια καυστική ματιά στην ιστορία της Αγγλίας.

«Η στρατηγική της καταστροφολογίας δεν έχει πάει μπροστά. Τέτοια στρατηγική επιτυχημένη έχουμε να δούμε,  να θυμίσω τη Μαύρη Οχιά βρετανική σειρά – από τότε που ο μαλλιαρός παρήγγειλε 80.000 πολεμικά κράνη με το κέρατο από την μέσα μεριά του κράνους», σχολίασε δηκτικά ο κ. Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, που τον διαδέχτηκε στο βήμα, ωστόσο, του επιφύλαξε μία εξαιρετικά αιχμηρή απάντηση, ενώ ανακάλεσε επίσης μνήμες από την αγγλική ιστορία. 

«Ο κ. Τσακαλώτος έκανε σήμερα χρήση μας παρωδίας του Ρόουαν Άτκινσον μη αντιλαμβανόμενος ότι μετέχει ο ίδιος και είναι ήρωας μιας παρωδίας που είναι αυτή η κυβέρνηση», τόνισε δηκτικά ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «μου θυμίζετε τον μετέπειτα Εδουάρδο τον β’ πρίγκιπα Ουαλίας, που με μεγάλα φλάμπουρα και υποσχέσεις, ανέλαβε να υποτάξει τη Σκοτία και βρήκε τον Βασιλιά της Σκοτίας στο Μπέργουικ και γύρισε δαρμένος και κλαμένος πίσω. Αυτό σας περιμένει στις εκλογές και τίποτε άλλο».

Οι ομιλίες των δύο ανδρών αναλυτικά 

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά