Ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία σε πάνω από 40 πόλεις στη χώρα

Ποδηλατοδρομία που θα συμπεριλάβει περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την ηπειρώτικη Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουμε από τις 11 εώς τις 16 Σεπτεμβρίου .

Συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη την Τρίτη 11/9 στις 8πμ και αφού διανύσει περίπου 1.200 χιλιόμετρα, θα καταλήξει στην Αθήνα στις 16/9, στην πλατεία Συντάγματος, στις 7μμ, όπου θα διοργανωθεί τελετή λήξης. Την ίδια ημέρα το ΕΚΕΑ διοργανώνει μεγάλη ολοήμερη αιμοδοσία (9πμ-8μμ) στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα διοργανωθούν «εκδηλώσεις υποδοχής» στις πόλεις από τις οποίες θα διέρχεται η ποδηλατοδρομία, όπου οι ποδηλάτες θα κάνουν στάση και θα δένουν στα μπράτσα των παρισταμένων μία κόκκινη κορδέλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έχει τίτλο “ Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη”. Ταυτόχρονα οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στις κατά τόπους πόλεις πρόκειται να διοργανώσουν αιμοδοσίες στις πρωτεύουσες των νομών από όπου θα περάσει η ποδηλατοδρομία.

Το ΕΚΕΑ ως αρμόδιος φορέας για την αυτάρκεια της χώρας σε αίμα, προχωρά σε δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, προτρέποντάς τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, καθώς, όπως αναφέρει « μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες».
Πηγή: skai.gr