Η 25χρονη που πέρασε Ιατρική διαβάζοντας από τα τέλη Οκτωβρίου!

Είχε αφήσει για επτά χρόνια το σχολείο, είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, και έχοντας βοήθεια από τους καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου και του κοινωνικού φροντιστηρίου, πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων ενώ δούλευε και δεν είχε ξανανοίξει βιβλίο μέχρι πέρυσι τον Οκτώβρη!

Ο λόγος για την Κατερίνα Νοβακίδη από τη Ρόδο, που με τη δύναμη θέλησης που επέδειξε πέτυχε στην Ιατρική Ιωαννίνων. Η 25χρονη Νοβακίδη είναι μια από τις πέντε αδελφές της οικογένειας Νοβακίδη, και αυτή την περίοδο εργάζεται στο κατάστημα του πατέρα της. Η οικογένεια μάλιστα μόλις πρόσφατα απέκτησε το πέμπτο μέλος της, ένα κοριτσάκι που μετρά μόνο λίγους μήνες ζωής. 



«Την Ιατρική δεν την είχα στο μυαλό μου από την αρχή, άλλωστε το Μάιο έγινε η ρύθμιση για τα ΕΠΑΛ. Και ούτε στο μυαλό μου είχα να κάτσω να διαβάσω τόσο πολύ. Δυσκολεύτηκα μέχρι να μπω στο λούκι και μετά άρχισα να διαβάζω με τις ώρες, να διαβάζω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μ’ έχασαν οι πάντες. Έχουμε μωράκι στο σπίτι αφού οι γονείς μου έκαναν άλλο ένα παιδί, το πέμπτο κορίτσι, είμαστε πολύτεκνη οικογένεια,  κι εγώ αναγκάστηκα να φύγω, να μείνω μόνη μου για να μπορώ να διαβάζω όλη μέρα» τόνισε η κοπέλα στην εφημερίδα Ροδιακή.

«Πριν γράψω πίστευα ότι θα γράψω καλά. Στα Μαθηματικά έπεσαν δύσκολα, βγαίνοντας δεν ήξερα πώς ακριβώς τα πήγα. Πριν λίγες μέρες που μπήκα και είδα στο Μηχανογραφικό μου  ότι πέρασα Ιατρική Ιωαννίνων, ξαφνιάστηκα, δεν το περίμενα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που με στήριξε, χάρηκαν όλοι πολύ» πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr