Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει ομοφοβικές διακρίσεις σε Ρωσία κι Ανατολική Ευρώπη

Ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον καταφέρθηκε με δριμύτητα σήμερα από το Άμστερνταμ εναντίον των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης, τις οποίες κατηγόρησε για «σημαντικές διακρίσεις» σε βάρος των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών, των αμφιτεροφυλόφιλων και διεμφυλικών προσώπων και ότι εγείρουν προσκόμματα στη μάχη για την αντιμετώπιση του AIDS.

«Εάν δεν υπήρχε αυτή η μισαλλοδοξία και αυτό το μίσος, αυτή η νόσος θα μπορούσε να είχε εξαλειφθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φαντάζεστε» είπε ο διάσημος καλλιτέχνης σε δημοσιογράφους στο συνέδριο για το AIDS, που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.

«Αυτές οι χώρες υιοθετούν μια πολιτική σημαντικών διακρίσεων σε βάρος των μελών της κοινότητας ΛΟΑΔ» υπογράμμισε, καταγγέλλοντας τις κυβερνήσεις για την περιορισμένη πρόσβαση που επιτρέπουν στους ΛΟΑΔ στα θεραπευτικά προγράμματα.

«Σίγουρα, αυτό δεν αφορά μονάχα την Ανατολική Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει στην Αμερική, στη Βρετανία, όπως συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην Ανατολική Ευρώπη. Εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή και την Ασία» σημείωσε ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Όσο δεν βγάζουμε από το μυαλό μας τη σκέψη ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κατώτερα πλάσματα, φοβάμαι ότι σε 20 χρόνια θα συνεχίζουμε να συζητάμε τα ίδια θέματα» διαβεβαίωσε.

Ο 71χρονος τραγουδιστής έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αφού παρουσίασε μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι ένα σχέδιο διεθνούς χρηματοδότησης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να «σπάσει ο κύκλος» της μετάδοσης του ιού HIV.

Ο Έλτον Τζον, το ίδρυμα του οποίου έχει συγκεντρώσει 400 εκατομμύρια δολάρια μετά την ίδρυσή του το 1992, κάλεσε τους πολιτικούς, άνδρες και γυναίκες, σε δράση, εκτιμώντας ότι κρατούν το κλειδί για το τέλος του AIDS.

«Είναι η πρώτη ασθένεια που θα μπορούσε να εξαλειφθεί όσο εγώ ζω» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση «πολύ απογοητευτική».

«Οι πολιτικοί πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να βάλουν τέλος σε αυτή την επιδημία σύντομα σας παρακαλώ, σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς ως ίσα όντα» ήταν η έκκληση που απηύθυνε.
Πηγή: ΑΜΠΕ