Ποιες είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις

Την πρώτη θέση, ανάμεσα στις  10 καλύτερες πόλεις, για να ζει κανείς, κατέλαβε το Μόναχο, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το Τόκιο.



( Mόναχο )
Παρά το γεγονός του αυξημένου κόστους ζωής, οι αναλυτές κατέληξαν πως η ζωή στην βαυαρική πρωτεύουσα αξίζει τα έξοδα λόγω των εξαιρετικών υποδομών, της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας, του φυσικού τοπίου αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την λειτουργία δημόσιων πισίνων γυμναστηρίων και εγκαταστάσεων σάουνας το Μόναχο αποτελεί , το πιθανότερο, ιδανική επιλογή εγκατάστασης αφού προσφέρει πληθώρα επιλογών που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε είδους απαίτηση για την επίτευξη της πολυπόθητης ποιότητας ζωής.

Με την οικονομία της πόλης να βασίζεται στην αυτοκινητοβιομήχανια, την μηχανική-κατασκευαστική, την πληροφορική και την βιοτεχνολογία, και με πληθυσμό περί το 1,5 εκατομμύριο, τα επίπεδα ανεργίας αγγίζουν μόλις το 3,5% ενώ, σε σύγκριση με τα στοιχεία άλλων πόλεων, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μικρότερο όσον αφορά τους νέους.

Τόκιο και Βιέννη κατέχουν αντίστοιχα την δεύτερη και τρίτη θέση.



Οσον αφορά το Τόκιο, ο τουρισμός παρουσιάζει ιδιαιτέρως ταχεία αύξηση καθώς η χώρα προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.


Η πρωτεύουσα των 9.5 χιλιάδων πολιτών θεωρείται σημαντικά αποτελεσματική ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών της, το δίκτυο συγκοινωνιών, τις επιλογές διατροφής αλλά και κάθε είδους παροχών γενικότερα, λειτουργώντας ως ξεκάθαρο παράδειγμα του πως μια μεγάλη πόλη είναι δυνατόν να μην είναι απρόσωπη και « σκληρή» για τους κατοίκους της.

Η Βιέννη, από την άλλη, αν και έχει κριθεί από πολλούς , πόλη μειωμένων παροχών για τους κατοίκους της, κατακτά την τρίτη θέση στην εν λόγω λίστα, λόγω της εξαιρετικής «μπαρόκ» αρχιτεκτονικής, των λογικών τιμών ενοικίων, του εξαιρετικού συγκοινωνιακού δικτύου, της φημισμένης τοπικής κουζίνας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

Ζυρίχη και Κοπεγχάγη βρίσκονται στην 4η και 5η θέση της λίστας.

Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία πάντως Μόναχο και Βερολίνο κατακτούσαν από κοινού την τρίτη θέση και παρά το γεγονός ότι το Μόναχο «εκτινάχθηκε» φέτος στην κορυφή, το Βερολίνο τοποθετείται πλέον στην 6η θέση. Λόγος, η απουσία αεροδρομίου προς εξυπηρέτηση των κατοίκων, το οποίο αν και υπολογιζόταν να ανοίξει ήδη από το 2011, αυξημένα έξοδα και ελλιπής οικονομικής οργάνωση ανέβαλλαν την λειτουργία του μέχρι και τα 2019.

Σε κάθε περίπτωση η γερμανική πρωτεύουσα θεωρείται μια εκ των συναρπαστικότερων , για να ζει κανείς ,πόλεων με πλούσια ιστορική κληρονομία αλλά και πλήθος επαγγελματικών προοπτικών για τους πολίτες της.

Μαδρίτη και Αμβούργο στην 7η και 8η θέση.


Το κέντρο συναυλιών “Εlbphilharmonie” που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στην πόλη του Αμβούργου έχει λειτουργήσει ως καταλύτης για την εμφάνιση ενός ολοένα και μαζικότερου τουριστικού ρεύματος στην πόλη που κοσμείται, εκτός των άλλων, από τμήμα του μεγάλου ποταμού «Εlbe» που λειτουργεί ως σύνδεση της με την βόρεια θάλασσα .

Στις τελευταίες θέσεις τις 10αδας βρίσκονται η Μελβούρνη και η Φινλανδία.


Αξίζει να σημειωθεί πως το Βανκούβερ είναι η μια- και μοναδική μάλιστα, πόλη της Βορείου Αμερικής, που κατάφερε να εισαχθεί στην περίφημη λίστα, εκτός δεκάδας ωστόσο, εβρισκόμενη στην 15η θέση λόγω των εντυπωσιακών φυσικών τοπίων της.

Τέλος, την 18η θέση κατέλαβε η μικρή γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ με προτερήματα της την ιστορική κληρονομιά, το φυσικό τοπίο, το χαμηλό κόστος ζωής και τις ικανοποιητικές παροχές ενώ στα μειονεκτήματα της συνοψίζονται η μειωμένη προώθηση του τουρισμού και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Πηγή: deutsche Welle-skai.gr