Ποια χώρα καταργεί το μπικίνι στα καλλιστεία

Τέλος στον διαγωνισμό με μαγιό (μπικίνι) θέτουν μετά από σχεδόν έναν αιώνα τα καλλιστεία των Ηνωμένων Πολιτειών Miss America, διαμηνύοντας πως οι συμμετέχουσες δεν θα κρίνονται πλέον με γνώμονα την εμφάνισή τους.

«Μας ενδιαφέρει τι κάνει την καθεμία αυτό που είναι», δήλωσε η πρόεδρος του οργανισμού Miss America, Γκρέτσεν Κάρλσον, στον σταθμό ABC, προσθέτοντας ότι πλέον τα καλλιστεία θα δίνουν έμφαση στις ικανότητες, στην ευφυΐα και στις ιδέες των διαγωνιζόμενων.

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από τα καλλιστεία του 2019.

Η εμφάνιση με μαγιό περιλαμβάνεται στα αμερικανικά καλλιστεία από τον πρώτο διαγωνισμό, που έλαβε χώρα το 1921, δηλαδή πριν από 97 χρόνια. Ωστόσο, στην εποχή του MeToo και των καταγγελιών για ανισότητα και παρενόχληση των γυναικών στους χώρους εργασίας, οι εκδηλώσεις που τονίζουν το κορμί της γυναίκας έχουν γίνει στόχος έντονης κριτικής.

«Δεν θα σας κρίνουμε με βάση την εμφάνισή σας», προσέθεσε η κ. Κάρλσον. «Δεν θέλουμε να είστε εκεί έξω με μαγιό και ψηλά τακούνια […] Δεν χρειάζεται να το κάνετε πια».

Ο οργανισμός Miss America έχει αλλάξει αρκετά τους τελευταίους έξι μήνες, αφότου η κ. Κάρλσον ανέλαβε την προεδρία, με επτά εκ των εννέα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να είναι γυναίκες.

Η ίδια αναδείχτηκε Μις Αμερική το 1989 και στη συνέχεια εργάστηκε ως παρουσιάστρια στο δίκτυο Fox News. Το 2016 ωστόσο έγινε μια από τις επιφανέστερες γυναίκες που έχουν καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση, όταν μήνυσε τον ιθύνοντα νου του καναλιού, Ρότζερ Έιλς, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κατάργηση της εμφάνισης με μαγιό στο Miss America θα ακολουθηθεί και από τα τοπικά καλλιστεία που αναδεικνύουν τις εκπροσώπους της κάθε αμερικανικής πολιτείας.


Πηγή: skai.gr