Καινοτόμες δράσεις που αφορούν το περιβάλλον από το Δήμο Περιστερίου

Τις πλέον πρότυπες και καινοτόμες δράσεις που αφορούν το περιβάλλον παρουσιάζει ο Δήμος Περιστερίου, από το Σάββατο 2 Ιουνίου έως την Τρίτη 5 Ιουνίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Έμπροσθεν του Άλσους Περιστερίου παρουσιάζονται:

Α) ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (το πρώτο στην Ελλάδα).

Ένα πρότυπο Κέντρο Συλλογής Ανακυκλώσιμων υλικών. Μεταφέρεται με ειδικό όχημα σε πλατείες της πόλης (30 τουλάχιστον σημεία) και διαμορφώνεται άμεσα σε χώρο υποδοχής διαφόρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι είναι εμφανείς με εύκολη πρόσβαση για τους δημότες.

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
-Ο ΠΕΡΡΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-


Το πρόγραμμα περιέχει:

1) Ένα σύγχρονο σταθμό χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (10 ρευμάτων) «Ο ΠΕΡΡΙ», ο οποίος θα επισκέπτεται τα σχολεία).
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται με ευχάριστο & διαδραστικό τρόπο στους μικρούς μαθητές.

Γ. ΣΕΙΡΑ ΗΛΙΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ, ΜΕ ΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Θα παρουσιαστούν αμερικάνικοι κάδοι, τους οποίους ο Δήμος θα τοποθετήσει σε κοινόχρηστους χώρους και οι οποίοι περιέχουν συμπιεστή απορριμμάτων, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια δηλ. έχουν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

Δ. ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Θα μοιραστούν δωρεάν 2.000 τεμάχια Συλλεκτήρες Ανακυκλώσιμων οικιακών απορριμμάτων κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους (οικίες, αίθουσες σχολείων , δημόσια κτίρια, γραφεία) καθώς και σε εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια, βεράντες, κήπους).

Ε. ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ο Δήμος Περιστερίου φέρνοντας το μέλλον κοντά, θα παρουσιάσει την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που τίθενται στις υπηρεσίες του και είναι τα εξής:

3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα φορτηγά
3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επιβατικά
3 Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κλειστού τύπου VAN
3 Ηλεκτροκίνητα μηχανάκια

Όλα τα ανωτέρω είναι τα πλέον σύγχρονα ηλεκτροκίνητα μηδενικών ρύπων οχήματα και έτσι ο Δήμος θα αναδείξει την πρόθεση του να αναπτύξει αυτό το είδος οχημάτων και σε άλλου τύπου βαρέα οχήματα (Π.Χ . Αυτοκίνητα Δημοτικής Συγκοινωνίας).

ΣΤ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, ο οποίος θα απεικονίζει τα βιοκλιματικά έργα της πόλης που έχουν βραβευτεί με περιβαλλοντικά βραβεία

Πηγή: skai.gr