Κλείσιμο

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 1 εκατομ. δολαρίων ο Γουάινστιν

Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές της Νέας Υόρκης ο μέχρι πρότινος μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβει Γουάινστιν ο οποίος συνελήφθη για το βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση δύο διαφορετικών γυναικών.

Μετά την εμφάνισή του ενώπιον του εισαγγελέα ο Γουάινστιν αφέθηκε ελεύθερος καθώς συμφώνησε να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σε μετρητά, να φορέσει ένα ηλεκτρονικό τσιπάκι και να μην ταξιδεύει πέρα από τη Νέα Υόρκη και το Κοννέκτικατ.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Γουάινστιν συνελήφθη καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, για εγκληματική πράξη σεξουαλικού περιεχομένου, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική κακομεταχείριση δύο διαφορετικών γυναικών.

Ο κ. Γουάινστιν μετέβη σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης για να παραδοθεί στις αρχές, κάτι που είχε δηλώσει ότι θα κάνει. 



Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση προέκυψαν μετά από μια συνάντηση που είχε το 2004 ο Γουάινστιν με μια επίδοξη ηθοποιό. Η γυναίκα είχε πει ότι την ανάγκασε να κάνει στοματικό σεξ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κατηγορία για βιασμό αφορά μια γυναίκα που δεν έχει μιλήσει δημόσια.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν τον Γουάινστιν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος. Εκεί έδωσε τα στοιχεία του, ελήφθη η φωτογραφία και τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο δικαστήριο κοντά στο αστυνομικό τμήμα για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα. 

Δεκάδες γυναίκες έχουν ισχυριστεί ότι έχουν βιαστεί ή ότι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον 66χρονο. Ο ίδιος συστηματικά αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάνστιν ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 2017 με τη δημοσίευση στους New York Times της πρώτης σειράς μαρτυριών ηθοποιών που κατήγγειλαν ότι τις είχε παρενοχλήσει.

Περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκούινεθ Πάλτροου και η Ροόυζ ΜακΓκόουαν, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει έκτοτε τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό. Κάποια από τα γεγονότα σημειώθηκαν πριν από δέκα ή και είκοσι χρόνια και άρα έχουν παραγραφεί.

Από τον Νοέμβριο έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές εναντίον του παραγωγού και της εταιρείας του The Weinstein Company, η οποία κατηγορείται μάλιστα ότι διευκόλυνε τη συμπεριφορά του παραγωγού. 
Πηγή: skai.gr