Η υπόσχεση του πρίγκιπα Χάρι και της πριγκίπισσας Μέγκαν

Το πλήθος των περίπου 100.000 που φέρεται να συγκεντρώθηκε σήμερα στο Ουίνδσορ προσέβλεπε σε έναν παραμυθένιο, έναν κινηματογραφικό γάμο.

Όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι στο τέλος αυτού, ακόμα πιο γοητευμένοι από τη νέα τους πριγκίπισσα, Δούκισσα του Σάσεξ, για να είμαστε σωστοί και τον Πρίγκιπα Χάρι.

Ο μικρός Χάρι μεγάλωσε σε δημόσια θέα και ο γάμος ήταν η κορύφωση μίας σχέσης με σκαμπανεβάσματα, που τα τελευταία χρόνια όμως έχει παγιωθεί ως σχέση αγάπης για τον δευτερότοκο γιο της πριγκίπισσας της καρδιάς τους, την Νταϊάνα.

Στο πρόσωπο δε της Μέγκαν Μαρκλ, όπως και νωρίτερα της Κέιτ Μίντλετον, μπορούν να δουν μία δυνητική νέα Νταιάνα.

Οι Βρετανοί, εξάλλου, αγαπούν και τιμούν την παράδοση και τίποτα δεν αντιπροσωπεύει αυτή την παράδοση και τη συνέχειά της καλύτερα από τη βασιλική οικογένεια. Γι’ αυτό και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμα και ο παροξυσμός σε κάποιες περιπτώσεις, για το γάμο.

Για τους υπόλοιπους η σημερινή ήταν μια εκδήλωση ευκαιρία να δουν από κοντά κάποιες διασημότητες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Τζορτζ Κλούνι, την Όπρα, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ή τον Ελτον Τζον, αλλά και στα ίδια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αντιμετωπίζονται και ως celebrities.

Η ουσία όλου αυτού είναι ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια μάλλον κερδίζει οπαδούς, καθώς η αλήθεια είναι πως μάλλον με επιτυχία δίνει την εικόνα ενός θεσμού που ακολουθεί τους καιρούς και εκσυγχρονίζεται.

Η Μέγκαν Μαρκλ, Αμερικανίδα, ηθοποιός, διαζευγμένη, με... προβληματική όπως φάνηκε οικογένεια, μικτής φυλετικής καταγωγής είναι για πολλούς η καλύτερη πρέσβειρα αυτού του νέου προσώπου της βασιλικής οικογένειας. Για κάποιους άλλους, αντίθετα, είναι το ιδανικό άλλοθι για την απουσία ανομοιογενών στοιχείων στην οικογένεια και για την ελάχιστη παρουσία μη λευκών στα ανώτερα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας.

Όπως και να ‘χει, όσοι συνέρρευσαν στο Ουίνδσορ σήμερα θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους που απέχει από τα παραμύθια, αλλά θα θέλουν σίγουρα να δουν το νεόνυμφο ζευγάρι να εκπληρώνει την υπόσχεση που αναπόφευκτα δίνει με τη φρεσκάδα του, ότι αυτή την καθημερινότητα θα προσπαθήσουν στο βαθμό που μπορούν να τη βελτιώσουν.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο