Κλείσιμο

Από «αδύναμο» σε πραγματικά ισχυρό φύλο: Φωτογραφίες πλήγμα στο σεξισμό

Πλήγμα στο σεξισμό καταφέρει ο εικαστικός καλλιτέχνης Eli Rezkallah με τη νέα εκπληκτική νέα συλλογή φωτογραφιών που έχει προκαλέσει θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ.  

pic-2.jpg

Ο 31χρονος άντλησε έμπνευση αρχικά από κάποιους θείους του, οι οποίοι μιλώντας μεταξύ τους ανέφεραν ότι η γυναίκα είναι κατάλληλη "μόνο για το σπίτι και για να ικανοποιεί τα συζυγικά καθήκοντα". 



Kατανοώντας ότι τα λεγόμενα τους παραπέμπουν στη δεκαετία του ’50, o Rezkallah ανέτρεξε -και "ανέτρεψε"- vintage διαφημίσεις της δεκαετίας του ’50, τα μηνύματα οποίων σοκάρουν ακόμα και όσους δεν είναι "πολιτικά ορθοί", αποτελώντας μια ισχυρή υπενθύμιση για το πόσο μεγάλη πρόοδος έχει επιτελεστεί στην αντιμετώπιση του σεξισμού… Οι διαφημίσεις εμφανίζουν τη γυναίκα να θυμίζει περισσότερο σάρκινο ρομπότ, ζώο ή αντικείμενο, παρά άνθρωπο. 

pic-5.jpg

Έτσι στο έργο του "Ένα Παράλληλο Σύμπαν", o φωτογράφος μεταβάλλει τη γυναίκα αυτή τη φορά στο "ισχυρό" φύλο, με οικονομική επιφάνεια και πρώτο ρόλο και λόγο έναντι των "υποδουλωμένων" αρσενικών. Μήπως έχει... άδικο;

untitled-1.jpg
pic-6.jpg
pic-7.jpg
pic-8.jpg
pic-9.jpg
pic-10.jpg
pic-3.jpg
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ