Πρωτόκολλο, πορσελάνη και αμερικανική κουζίνα στο δείπνο Τραμπ με Μακρόν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραθέτει απόψε στην Ουάσινγκτον, για τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν, το πρώτο επίσημο δείπνο της θητείας του σε αρχηγό κράτους, μια βραδιά με αυστηρό πρωτόκολλο και ανοιξιάτικη απόχρωση

Σπάζοντας την παράδοση, ο Τραμπ κάλεσε ελάχιστα μέλη του Κογκρέσου και κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου. Περισσότεροι από 100 καλεσμένοι θα μετάσχουν σε αυτό το επίσημο δείπνο, το μενού του οποίου θα είναι πολύ αμερικανικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το τελευταίο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε σε γάλλο πρόεδρο ήταν το 2014, όταν ο Φρανσουά Ολάντ είχε γίνει δεκτός από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα.


Η διακόσμηση


Ο χρωματικός κώδικας που διάλεξε η Μελάνια Τραμπ είναι "κρεμ και χρυσό" για αυτή τη βραδιά στην επίσημη τραπεζαρία, που βρίσκεται στο ισόγειο του Λευκού Οίκου. Το πορσελάνινο σερβίτσιο χρονολογείται από την εποχή που διατελούσαν πρόεδροι ο Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Μπους ο Νεότερος.

Τα μαχαιροπήρουνα, από τους οίκους Tiffany και S. Kirk and Sons, προέρχονται από τη συλλογή του Λευκού Οίκου.

Περισσότερα από 2.500 μοσχομπίζελα και χίλιες πασχαλιές θα υπάρχουν στην αίθουσα, ενώ η αίθουσα υποδοχής θα διακοσμείται από 1.200 κλωνάρια ανθισμένης κερασιάς.

Η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Ουάσινγκτον θα αναλάβει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.


Το μενού

Η σεφ του Λευκού Οίκου Κριστέρα Κόμερφορντ προτείνει "μια από τις καλύτερες κουζίνες και αμερικανικές παραδόσεις, με πινελιές γαλλικής επιρροής".

Στην αρχή, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν τάρτα με κατσικίσιο τυρί συνδυασμένο με μαρμελάδα ντομάτας. Τα λαχανικά προέρχονται από τον λαχανόκηπο του Λευκού Οίκου


Το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει αρνίσια παϊδάκια με ρύζι από την Καρολίνα, μαγειρεμένο σύμφωνα με την παράδοση της Νέας Ορλεάνης με σέλερι, πιπεριές και κρεμμύδια.


Το επιδόρπιο θα είναι τάρτα με νεκταρίνια εμποτισμένη από μέλι από τον Λευκό Οίκο , η οποία θα συνοδεύεται από παγωτό με κρέμα γάλακτος.

Τα κρασιά

Παρότι ο Τραμπ είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ, προτείνει μια συλλογή κρασιών "η οποία συμβολίζει την ιστορική φιλία" μεταξύ των δύο χωρών που έχει τις ρίζες της στην αμερικανική επανάσταση: σε λευκό, ένα Domaine Serene Chardonnay "Evenstad Reserve" 2015, αμπέλι που προέρχεται από τη Βουργουνδία και καλλιεργείται στο 'Ορεγκον.

Για κόκκινο, ένα Domaine Drouhin Pinot Noir "Laurene" 2014, που επίσης καλλιεργείται στο Ορεγκον. Ως επιδόρπιο, ένα ημίξηρο Schramsberg "Cremant" το οποίο ταιριάζει υπέροχα με την τάρτα με νεκταρίνια".

Οι καλεσμένοι

Ο επίσημος κατάλογος θα γίνει γνωστός μόλις πριν από το δείπνο. Οι εφημερίδες γράφουν για σχεδόν 120 καλεσμένους, εκ των οποίων ένας μόνο Δημοκρατικός, ο κυβερνήτης της πρώην γαλλικής αποικίας της Λουιζιάνας Τζον Μπελ 'Εντουαρντς.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει επίσης προσκληθεί, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ρεπουμπλικανός Πολ Ράιαν.


Πηγή: skai.gr