Κλείσιμο

Γέννησε αγοράκι η δούκισα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον

Ένα υγιές αγόρι βάρους 3,8 κιλών γέννησε στις 11.01 τοπική ώρα η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κάθριν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Η 36χρονη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, πήγε στο μαιευτήριο Lindo Wing του St Mary’s Hospital, στο δυτικό Λονδίνο, εκεί όπου γέννησε και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, τον Τζορτζ και τη Σάρλοτ.

Ο νέος Πρίγκιπας του Κέμπριτζ, όπως θα είναι ο τίτλος του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας, είναι πλέον πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου πίσω από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολος, τον πατέρα του Δούκα του Κέμπριτζ Ουίλιαμ και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, τον Πρίγκιπα Γεώργιο και την Πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Πρόκειται επίσης για το έκτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο 33χρονος αδελφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος θα παντρευτεί στις 19 Μαΐου την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ από την Καλιφόρνια, θα λάβει την έκτη θέση στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Η ανακοίνωση από το Παλάτι ανέφερε επίσης ότι μητέρα και βρέφος είναι καλά στη υγεία τους και ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν παρών κατά τη γέννηση.

Σύμφωνα με την παράδοση, η αγγελία της γέννησης θα τοποθετηθεί και σε τρίποδο στην είσοδο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Εν τω μεταξύ, δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για το όνομα του νέου Πρίγκιπα του Κέιμπριτζ. Ως επικρατέστερα ονόματα για το νέο Πρίγκιπα ακούγονται τα Αρθούρος, Φίλιππος και Αλβέρτος.

Τα συγχαρητήρια της Μέι για το νεογέννητο 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη σήμερα τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ για τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού.

«Τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στον Δούκα και στη Δούκισσα του Κέμπριτζ για τη γέννηση του γιού τους. Τους εύχομαι πολλή ευτυχία για το μέλλον», αναφέρει στο τηλεγράφημά της η Μέι.



Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός