Φεμινιστικό πορνό: Αντίφαση, πολυτέλεια ή ανάγκη; (βίντεο)

«Φεμινιστικό πορνό». Μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο; Μήπως είναι αντίφαση; «Όχι» απαντά κατηγορηματικά ένας μικρός, αλλά αυξανόμενος, αριθμός κινηματογραφικών δημιουργών, που έχουν ως στόχο το πορνό να μην απεικονίζει τις γυναίκες με εξευτελιστικό τρόπο.

«Η βιομηχανία μας πρέπει να συμβαδίζει με την εποχή» τόνισε ένας εκ των παραγωγών στο γαλλικό κανάλι France 24, την ώρα που το κίνημα #metoo θεριεύει διεθνώς.  

Οι συντελεστές της ερωτικής βιομηχανίας, που ανθεί ακόμα παρά το ίντερνετ και την πειρατεία, σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η φεμινιστική πορνογραφία δεν είναι «καθόλου βαρετή».

«Δεν πρόκειται γι’ αυτό που νομίζετε… Ατέλειωτες ανταλλαγές ‘’σ’ αγαπώ’’, βαρετά προκαταρκτικά, ερωτικά βλέμματα που θυμίζουν μισοκοιμισμένους, κουραστική υπόθεση… Το φεμινιστικό πορνό μπορεί να είναι σκληρό, μπορεί να έχει και σαδομαζοχιστικές σκηνές» αναφέρουν μάλιστα.



«Αυτό που κάνει τη φεμινιστική πορνογραφία να διαφέρει είναι ότι στις ηθοποιούς φέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό μπροστά από την κάμερα, αλλά και πίσω από την κάμερα, στα παρασκήνια... Τα πραγματικά ερωτήματα είναι αυτά: Έχουν εξεταστεί ιατρικά οι ηθοποιοί; Ασκούν πιέσεις στις ηθοποιούς για σκηνές που προτιμούν να μην κάνουν; Σέβονται στο σετ το ‘’όχι’’’ τους όταν δε θέλουν να κάνουν κάτι τη διάρκεια του σεξ;» σημειώνουν.

Όπως τονίζουν οι συντελεστές των ΧΧΧ ταινιών, δεν είναι το περιεχόμενο του φιλμ που κάνει το φεμινιστικό πορνό, είναι το πώς δημιουργείται, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν δημιουργείς ρούχα ή παράγεις καφέ βάσει ηθικών προτύπων.

Το φεμινιστικό πορνό τελικά ίσως να μην είναι αντίφαση ή πολυτέλεια, αλλά ανάγκη.

Πηγή: skai.gr