Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει την κατασκοπεία στα κινητά των συζύγων

Την κατασκοπεία στο κινητό τηλέφωνο του συζύγου, και ειδικότερα της συζύγου οι οποίες συχνά αποτελούν θύματα ζηλοτυπίας των ανδρών τους, απαγορεύει η σαουδαραβική κυβέρνηση στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί.
  
Ο νέος νόμος κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο αποσκοπεί στην «προστασία της ηθικής των ατόμων και της κοινωνίας» με τους παραβάτες να κινδυνεύουν και με 12 μήνες φυλάκισης.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι η κατασκοπεία στο κινητό τηλέφωνο του συζύγου αποτελεί ποινικό αδίκημα στο πλαίσιο ενός ευρέος νέου νόμου που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

«Οι παντρεμένοι που σκοπεύουν να κατασκοπεύσουν τον σύζυγό τους στη Σαουδική Αραβία θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά, επειδή μια τέτοια δραστηριότητα θα μπορούσε ενδεχομένως να επιφέρει πρόστιμο 500.000 ριάλ (109.000 ευρώ) και φυλακή για ένα χρόνο», ανέφερε μια δήλωση στην αγγλική γλώσσα από τις σαουδαραβικές αρχές.

Το συντηρητικό βασίλειο, όπου σχεδόν το 70% του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών, είναι μεταξύ των κορυφαίων κατά κεφαλήν χρηστών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νέος νόμος έχει ως στόχο να προστατεύσει τους πολίτες από τον εκβιασμό, την υπεξαίρεση και τη δυσφήμηση, καθώς και την «προστασία της ηθικής των ατόμων και της κοινωνίας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Ο νόμος προβλέπει επίσης σαρωτικές εξουσίες στις υπηρεσίες ασφαλείας για την παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων και χρήσης του διαδικτύου.
Πηγή: skai.gr