Πτώχευση για την εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πτώχευση θα κηρύξει το στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών The Weinstein Company, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την πώλησή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η συντεταγμένη χρεοκοπία είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή που θα μεγιστοποιήσει την εναπομείνασα αξία της εταιρείας.

Οι συζητήσεις για την πώληση της εταιρείας κατέρρευσαν οριστικά πριν από δύο εβδομάδες, όταν το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας του Γουάινστιν και έτσι η εταιρεία δεν θα μπορέσει να γλιτώσει την χρεοκοπία. 

Μετά τις κατηγορίες από τουλάχιστον 70 γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό σε βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν, πρώην προέδρου της εταιρίας και ενός εκ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλυγουντ.

Ο ίδιος ο Γουάινστιν αρνείται όλες τις κατηγορίες και διατείνεται ότι δεν κακομεταχειρίστηκε ποτέ γυναίκα. 

«Η The Weinstein Company βρισκόταν σε μια ενεργή διαδικασία πώλησης με την ελπίδα να διατηρηθούν κάποια περιουσιακά στοιχεία και οι θέσεις εργασίας», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου.

Οι κατηγορίες εναντίον της εταιρείας αναφέρουν ότι ο Γουάινστιν για χρόνια παρενοχλούσε και κακομεταχειριζόταν σεξουαλικά γυναίκες, καθώς επίσης και ότι εκτόξευε λεκτικές απειλές προς τα μέλη του προσωπικού.

Εκτός από τον Γουάνστιν κατηγορούνται επίσης και ανώτερα στελέχη της εταιρείας, όπως ο αδελφός του μεγαλοπαραγωγού, ο Ρόμπερτ Γουάινστιν, ο οποίος δεν απέτρεψε την κακομεταχείριση του προσωπικού.

Πηγή: skai.gr