Κλείσιμο

Απονεμήθηκαν στο Λονδίνο τα πρώτα Greek International Women Awards

Η πρώτη τελετή απονομής των Greek International Women Awards (GIWA) πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Ο νέος θεσμός αναγνωρίζει και επιβραβεύει Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο που διαπρέπουν στους τομείς τους.

Τη βραδιά παρουσίασαν οι Αλέξης Κωστάλας και Ευγενία Πασχαλίδου με τα βραβεία να απονέμονται από τους κριτές κάθε κατηγορίας.

Οι νικήτριες ανά κατηγορία ήταν:

· Τέχνες και Σχέδιο: Άννα Βίσση

· Επιχειρηματικότητα: Μαρία Χατζηαναστασίου

· Μόδα: Έλενα Καραβασίλη

· Χρηματοοικονομικά: Δέσποινα Δοξάκη

· Φιλοξενία: Τόνια Βασιλοπούλου – Τσαούση

· Επιστήμη: Κατερίνα Ζιωτοπούλου

· Ναυτιλιακά: Μαρία Μπερτζελέτου

· Κοινωνική Υπευθυνότητα: Ελπίδα Κόκκοτα

· Κοινωνική Επιστήμη: Κατερίνα Γαβριηλίδου

· Αθλητισμός: Έλλη Φλέγγα

· Young Star: Διάνα Βουτυράκου

Το ειδικό GIWA βραβείο για τα επιτεύγματα ζωής απονεμήθηκε στην ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, τη μεταξύ άλλων πρώτη γυναίκα πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η εμπνεύστρια του θεσμού Πρόεδρος των Greek International Women Awards Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου είπε:

«Είναι ένας ανερχόμενος θεσμός. Είναι όνειρό μας να γίνει ένας επιτυχημένος και καταξιωμένος θεσμός, να συνεχίσει να αναγνωρίζει ταλέντα, γυναικεία ταλέντα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Καθεμία γυναίκα μας δίνει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, μας έχει περιγράψει διαφορετικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και τα έχει καταφέρει. Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι αν θέλεις πραγματικά να καταφέρεις κάτι στη ζωή σου, χωρίς να υπάρχουν όρια στα όνειρά σου, μπορείς να φτάσεις και να ξεπεράσεις τις δυνατότητές σου. Αρκεί πραγματικά να το θέλεις».
Πηγή: skai.gr