Βουλή: Στα πορτοκαλί το Σάββατο για τη βία κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί το Σάββατο το κτίριο της Βουλής, προκειμένου και το Κοινοβούλιο να συμμετάσχει με αυτό τον τρόπο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως καθορίστηκε το 1991 από τον ΟΗΕ.

Η 25η Νοεμβρίου θεωρείται ως μια ημέρα μνήμης και διαμαρτυρίας κατά της βίας που ασκείται στις γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Αφορμή στάθηκε η 25/11/1960 όταν η τότε Δομινικανή δικτατορία, αφού βασάνισε, δολοφόνησε τις τρεις εκ των τεσσάρων αδερφών Μιραμπάλ, για την αντιστασιακή τους δράση ενάντια στο καθεστώς.

«Το 1991 ο ΟΗΕ την καθόρισε ως Παγκόσμια Ημέρα, προκειμένου να συνειδητοποιήσει η κοινωνία ότι η βία κατά των γυναικών είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά, που δυστυχώς συνεχίζεται», τόνισε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης εκ μέρους όλης της Βουλής, στέλνοντας μήνυμα εγρήγορσης ώστε η όποια μορφή βίας ενάντια στις γυναίκες παγκοσμίως να περιοριστεί σημαντικά.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά