Νέες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του Κέβιν Σπέισι

Δύο νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του γνωστού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι φέρνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά ΜΜΕ.

Μετά από την καταγγελία του ηθοποιού Άντονι Ραπ ότι όταν ήταν 14 ετών το 1986 ο Κέβιν Σπέισι τον παρενόχλησε σε ένα πάρτι, η εφημερίδα Sun γράφει πως ο Αμερικανός σταρ έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε έναν Βρετανό μπάρμαν ένα βράδυ του 2010 στο Δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Ο κ. Σπέισι ήταν τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο και ζούσε στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τον τότε 19χρονο μπάρμαν Ντάνιελ Μπιλ, ο Σπέισι κάθισε δίπλα του σε ένα παγκάκι σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά του σε μπαρ που εργαζόταν και του αποκαλύφθηκε, ρωτώντας τον μάλιστα αν το μόριο του ήταν μεγάλο. Του ζήτησε επίσης να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του.

Ο νεαρός απομακρύνθηκε, αλλά ο Σπέισι τον ακολούθησε δίνοντάς του ένα ρολόι αξίας 5.000 λιρών.

Μιλώντας στη Sun ο Ντάνιελ Μπιλ δηλώνει ότι θεώρησε πως το ρολόι του δόθηκε για να μην καταγγείλει το περιστατικό.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Σπέισι του τηλεφώνησε, προφανώς έχοντας βρει τον αριθμό από το μπαρ, για να ζητήσει πίσω το ρολόι. Το τηλεφώνημα επαναλήφθηκε μετά από λίγες εβδομάδες.

Σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC, εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης, ένας άνδρας που δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του περιέγραψε πώς μετά από γνωριμία με τον Σπέισι το 1985 πήγε να μείνει για ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι του ηθοποιού στη Νέα Υόρκη.

Ο Σπέισι φέρεται να ζήτησε από τον τότε 17χρονο φιλοξενούμενό του να κοιμηθούν μαζί στο κρεβάτι του. Ο νεαρός που αντιλήφθηκε ότι η πρόσκληση είχε ανεπιθύμητα στον ίδιο κίνητρα κοιμήθηκε τελικά στον καναπέ. Ξύπνησε, ωστόσο, το πρωί για να βρει τον ηθοποιό να τον έχει αγκαλιάσει και να έχει βάλει το κεφάλι του στην κοιλιά του.

«Στην καλύτερη περίπτωση αισθάνθηκα άβολα, στη χειρότερη μου άφησε τραύμα», είπε ο καλεσμένος της εκπομπής.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - skai.gr