Κλείσιμο

Παρίσι: Απαγορεύτηκε διαφήμιση προς φοιτήτριες για «πλούσιο μπαμπάκα»

Στην απαγόρευση των διαφημίσεων ενός ιστότοπου που προτείνει σε φοιτήτριες, ή φοιτητές, να βρουν ένα… «πλούσιο μπαμπάκα», ή μια «πλούσια μαμάκα» ως «σπόνσορες» στις σπουδές τους προχώρησε ο δήμος του Παρισιού.

Μάλιστα, μια κινητή διαφήμιση του σάιτ RichMeetBeautiful (Ο πλούσιος Συναντάει την Όμορφη) εθεάθη σε περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Στη πινακίδα διακρινόταν ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι με τη λεζάντα: «ρομαντισμός, πάθος και χωρίς φοιτητικό δάνειο - βγες με έναν πλούσιο μπαμπάκα». Μετά την απαγόρευση, η επίμαχη πινακίδα εξαφανίστηκε.

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την επαίσχυντη διαφήμιση και θα συνεργαστούμε με την αστυνομία για να εξαφανιστεί από τους δρόμους μας» σχολίασε σε tweet του ο δήμος Παρισιού.

H δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας χαρακτήρισε την επίμαχη διαφήμιση μια μορφή πορνείας.

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Νορβηγός Σίγκουρντ Βένταλ, δήλωσε ότι ο ιστότοπος έχει ως στόχο να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή μεταξύ τους, όπως κάθε άλλο σάιτ για ραντεβού.

«Είναι κλασική παρεξήγηση… Είμαστε σαν ένα κανονικό dating site, αλλά η οικονομική παράμετρος αποτελεί μέρος της λίστας ’’προαπαιτουμένων’’» δήλωσε ο Βένταλ σε τηλεοπτικό σταθμό στο Βέλγιο. Μια γαλλική φοιτητική ένωση (FAGE) κατέθεσε μήνυση για το θέμα. Πάντως, μέχρι στιγμής, το σάιτ λειτουργεί κανονικά, αλλά με ηλεκτρονική διεύθυνση πλέον στις ΗΠΑ... 
Πηγή: skai.gr