Θεσσαλονίκη: Σύντομα στα «θρανία» οι συλλέκτες μανιταριών

Έως τις αρχές Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουν το «σχολείο» οι πρώτοι συλλέκτες μανιταριών στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών, Νίκος Ράμμος.

Εντός των επόμενων ημερών θα μπουν οι υπογραφές με το νομικό τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να εκταμιευθεί ποσό 12.000 ευρώ και να γίνουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, για να «κλείσει» το κομμάτι της πιστοποίησης.

Τα είδη μανιταριών στην Ελλάδα υπερβαίνουν τα 2.600 και φυτρώνουν σε δάση, ρέματα, λιβάδια, όπως και στις αυλές των σπιτιών, ενώ από αυτά 100 είναι τα μεγάλα και νόστιμα, που συλλέγονται, και 15 είδη τα πιο συνήθη στην κατανάλωση.

«Η εξέλιξη αυτή απαντά σε ένα κενό νομοθετικού περιεχομένου στο θέμα της πιστοποίησης των συλλεκτών μανιταριών, με έμφαση στην ασφάλεια των καταναλωτών. Είναι μια απάντηση σε μια χώρα που όλοι δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα, αλλά όσοι το δηλώνουν πρέπει να είναι και πιστοποιημένοι» είχε σχολιάσει σχετικά, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης,

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει συλλέκτες μανιταριών στην περιοχή και όχι μόνον.


Πηγή: skai.gr