Κλείσιμο

13 γυναίκες θύματα παρενόχλησης του Γουάινσταϊν - Τον εγκαταλείπει (και) η γυναίκα του

Εγκαταλείπει τον 65χρονο πρώην ισχυρό παραγωγό, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η 41χρονη σύζυγός του Τζεορτζίνα Τσάπμαν, μετά τις καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, χαρακτηρίζοντας «ασυγχώρητες» τις πράξεις του Γουάινσταϊν.

«Η καρδιά μου ραγίζει για όλες αυτές τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας των ασυγχώρητων ενεργειών του», δήλωσε η κα Τσάπμαν στο περιοδικό People. Έχει δύο παιδιά με τον παραγωγό.

Την Κυριακή, το ίδιο το κινηματογραφικό στούντιο του παραγωγού τον απέλυσε, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του δήλωσε ότι θα βοηθήσει στην ποινική έρευνα που διεξάγεται.

Συνολικά, σύμφωνα με το περιοδικό New Yorker, 13 γυναίκες έχουν καταγγείλει πως έπεσαν θύματα παρενόχλησης του παραγωγού ενώ τρεις πως έπεσαν θύματα βιασμού. Ο Γουάινσταϊν την Τρίτη αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί βιασμού.

Μεταξύ των θυμάτων του έχουν προστεθεί και μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου. Και οι δυο τους δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα The New York Times, ότι το περιστατικό συνέβη στην αρχή της σταδιοδρομία τους.

Η Αντζελίνα Τζολί δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον παραγωγό όταν προμόταρε την ταινία «Playing by Heart». «Είχα μια κακή εμπειρία με τον Γουάινσταϊν όταν ήμουν νέα και έτσι αποφάσισα να μην ξαναδουλέψω μαζί του αλλά και να προειδοποιήσω όσους σκόπευαν να το κάνουν» δήλωσε στην εφημερίδα New York Times.

H Γκουίνεθ Πάλτροου έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Γουάινσταϊν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στο Μπέβερλι Χιλς. Της ζήτησε να του κάνει μασάζ και μετά να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του ενώ στη συνέχεια την απείλησε για να μην μιλήσει σε κανέναν.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ συμμετείχαν στην ολοένα αυξανόμενη δημόσια καταδίκη εναντίον του παραγωγού. Δήλωσαν «αηδιασμένοι από τις πρόσφατες αναφορές για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» και πρόσθεσαν ότι «γιορτάζουν το θάρρος των γυναικών που προέβησαν στις αποκαλύψεις».

Ο Γουάινσταϊν είχε κάνει πολλές δωρεές στο Δημοκρατικό κόμμα όταν ακόμα ήταν στην εξουσία ο Ομπάμα. Επιπλέον, φέτος, η μεγαλύτερη κόρη του Ομπάμα, Μάλια, εργάστηκε σαν εκπαιδευόμενή του στην εταιρεία του στη Νέα Υόρκη.

Δωρέες είχε κάνει και στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Η κ. Κλίντον είπε ότι είναι «συγκλονιμένη» από τις αποτρόπαιες αποκαλύψεις.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα