Το πιο περιζήτητο σπίτι του Airbnb (και μερικά ακόμη)

Ένα δενδρόσπιτο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ είναι το πλέον περιζήτητο σπίτι στην παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb.



Μέσα στα δάση της Ατλάντα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου υπόσχεται την απόλαυση του φυσικού τοπίου, πολύ κοντά στο αστικό περιβάλλον της πόλης.



Το σπίτι έχει ένα διπλό κρεβάτι και ένα μπάνιο και μπορεί να φιλοξενήσει μόλις δύο άτομα, έναντι 331 ευρώ την βραδιά, ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του μικρού σπιτιού είναι και η αιώρα με θέα στο δάσος.



Συνολικά το Airbnb αποτελεί πύλη για 4 εκατομμύρια ακίνητα σε 65.000 πόλεις 191 κρατών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η πλατφόρμα αριθμεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια ενεργά μέλη που κάθε βράδυ κάνουν περίπου 500.000 κρατήσεις.



Κορυφαία πόλη στις προτιμήσεις των τουριστών είναι το Παρίσι
ενώ στον αντίποδα, στην Ινδία βρίσκεται λιγότερο από το 1% των υπό ενοικίαση σπιτιών, διαμερισμάτων και δωματίων. 

Υπολογίζεται πως παγκοσμίως το Airbnb έχει συνεισφέρει άμεσα στις τοπικές οικονομίας περισσότερα από 240 εκατομμύρια δολάρια μέσω φορολογίας.



Η τάση εξαπλώνεται τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας, τόσο στα πολυσύχναστα νησιά του Αιγαίο και του Ιονίου όσο και στο κέντρο των Αθηνών σε περιοχές όπως το Κουκάκι και το Παγκράτι. 

Ανάμεσα στα πιο παράξενα «σπίτια» είναι το ιγκλού από πάγο στην Φιλανδία για 88 δολάρια τη νύχτα και ένα κάστρο του 19ου αιώνα στο Γουέξφορντ της Ισλανδίας, με 7 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια έναντι 1.000 δολαρίων τη βραδιά.  






Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας