Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγε 10χρονη Ινδή που βιάστηκε και εγκυμονεί

Την προσφυγή ενός 10χρονου κοριτσιού που βιάστηκε από τον θείο του και ζητάει να κάνει άμβλωση παρότι διανύει τη 26η εβδομάδα κύησης δέχθηκε να εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού αρχικά απευθύνθηκαν στο εφετείο το οποίο απέρριψε το αίτημά τους, να επιτραπεί στην κόρη τους να κάνει άμβλωση και έτσι στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να εξετάσει την υπόθεση και ζήτησε από γιατρούς να εξετάσουν την Τετάρτη το κορίτσι και στη συνέχεια να αποφασίσουν.

Στην αιτιολόγηση τους αιτήματός τους οι γονείς επισημαίνουν ότι το 10χρονο κορίτσι δεν είναι ικανό σωματικά να αντέξει τον τοκετό.

Σημειώνεται ότι οι αμβλώσεις στην Ινδία δεν επιτρέπονται μετά την 20η εβδομάδα της κύησης εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Τα ινδικά δικαστήρια εκδικάζουν συχνά τις προσφυγές θυμάτων βιασμού που ανακαλύπτουν αργά την εγκυμοσύνη τους όπως το κορίτσι που κατάλαβε ότι είναι έγκυος επειδή πονούσε στην κοιλιακή χώρα.

Τον Μάιο το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει σε ένα άλλο 10χρονο κορίτσι από την Πολιτεία Χαριάνα να κάνει άμβλωση παρότι διένυε την 21η εβδομάδα κύησης.

Οι βιασμοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Ινδία. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 κατεγράφησαν έξι βιασμοί την ημέρα κατά μέσο όρο.

Πηγή: skai.gr