Γουίλιαμ και Χάρι αποκαλύπτουν την τελευταία συνομιλία με τη Νταϊάνα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν παιδικές φωτογραφίες του Δούκα του Κέμπριτζ πρίγκιπα Γουίλιαμ και του αδερφού του πρίγκιπα Χάρι από το προσωπικό άλμπουμ της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα, με αφορμή νέο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί απόψε, περίπου ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατό της.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τους δύο πρίγκιπες σε διάφορες προσωπικές στιγμές με τη μητέρα τους ή τους δυο τους να παίζουν.

Το ντοκιμαντέρ του ITV επικεντρώνεται στις αναμνήσεις που έχουν οι δύο γιοι από τη μητέρα τους και πώς εκείνη επηρέασε τη ζωή τους και τις ζωές άλλων ανθρώπων που συνάντησε.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι αποκαλύπτουν ότι η τελευταία συνομιλία με τη μητέρα τους ήταν ένα σύντομο τηλεφώνημα όταν οι ίδιοι βρίσκονταν στην έπαυλη της γιαγιά τους βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία παίζοντας με τα ξαδέρφια τους και εκείνη στο Παρίσι, όπου στις 31 Αυγούστου 1997 σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

«Ο Χάρι και εγώ βιαζόμασταν απελπιστικά να πούμε ‘αντίο’, ‘τα λέμε μετά’ και ‘φεύγουμε τώρα’. Αν ήξερα τι θα συνέβαινε δε θα ήμουν τόσο αδιάφορος. Αλλά εκείνο το τηλεφώνημα έχει μείνει στο μυαλό μου και με βαραίνει», λέει στο ντοκιμαντέρ ο Γουίλιαμ, που ήταν 15 ετών όταν σκοτώθηκε η μητέρα του.

Οι δύο πρίγκιπες θυμούνται πόσο «σκανδαλιάρα» ήταν η μητέρα τους, δίνοντάς τους για παράδειγμα κρυφά σοκολάτες ή λέγοντας στον Χάρι ότι μπορούσε να είναι όσο σκανδαλιάρης ήθελε, αρκεί να μην τον έπιαναν.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι: «Νταϊάνα, η μητέρα μας: Η ζωή και η κληρονομιά της».
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο