Ο Τραμπ πλαστογράφησε εξώφυλλο του περιοδικού Time

Μπορεί ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κατηγορεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις αλλά για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται ότι και αυτός δεν πάει πίσω! 

Ο λόγος για τα κάδρα με τα ψεύτικα εξώφυλλα του περιοδικού Time, με ημερομηνία έκδοσης 1η Μαρτίου 2009, που διακοσμούν τους τοίχους των πέντε γκολφ κλαμπ του Ντόνλαντ Τραμπ και πλασάρονται ως αληθινά. 

Στο ψεύτικο εξώφυλλο, ο Τραμπ ποζάρει σοβαρός με τα χέρια σταυρωμένα. Η λεζάντα αναφέρεται στο reality show «The Aprrentice» που έκανε διάσημο τον Τραμπ, πολύ προτού θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. «Ντόναλντ Τραμπ: Το 'Apprentice' είναι μια τεράστια τηλεοπτική επιτυχία!» γράφει στο εξώφυλλο.



Είναι εύκολο κάποιος να μπερδευτεί αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση του εξωφύλλου εντοπίζονται οι διαφορές που προδίδουν την αυθεντικότητά του.

Από το κάδρο λείπει το λευκό περίγραμμα και η κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή γύρω από το περιοδικό είναι πολύ λεπτή, ενώ και τα θαυμαστικά φαίνονται περίεργα.

Το περιοδικό Time επιβεβαίωσε ότι όντως δεν πρόκειται για αυθεντικό εξώφυλλο και ζήτησε από τον πρόεδρο της Αμερικής να αφαιρέσει τα εξώφυλλα αυτά, καθώς είναι ψεύτικα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του περιοδικού, το πρόσωπο που κοσμούσε το πραγματικό φύλλο Μαρτίου ήταν η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ.



Η Washington Post υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έγινε εξώφυλλο στο Time μια φορά πριν μπει στην πολιτική, τον Ιανουάριο του 1989, ως επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, και μια τον Δεκέμβριο του 2016 που ήταν το πρόσωπο της χρονιάς. 

Η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, δήλωσε πως δεν θα προβεί σε σχολιασμό της διακόσμησης των γκολφ κλαμπ.
Πηγή: skai.gr