Κλείσιμο

Τριπλάσιο κίνδυνο εμπλοκής σε θανατηφόρο τροχαίο διατρέχουν οι νέοι οδηγοί

Δύο με τρεις φορές υψηλότερο κίνδυνο να εμπλακούν σε θανατηφόρα δυστυχήματα διατρέχουν οι νέοι οδηγοί, συγκριτικά με τους πιο έμπειρους, στην Ευρώπη,όπως σημειώθηκε στην ημερίδα οδικής ασφάλειας νέων, που διοργανώθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. 

Οι έφηβοι και οι νεαροί οδηγοί και επιβάτες αποτελούν τα συχνότερα θύματα στα τροχαία, σε ποσοστό 72%-82%, ενώ τον μεγαλύτερο κίνδυνο από όλους τον διατρέχουν οι νέοι που κινούνται με δίκυκλα σε επαρχιακές οδούς.

«Πρώτοι» στα δυστυχήματα με ένα μόνο όχημα

Η χώρα μας εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτιά στα δυστυχήματα με ένα μόνο όχημα (σε σχετικά μεγέθη – ποσοστά θυμάτων επί του συνολικού πληθυσμού), όπου βασικές αιτίες είναι η υπερβολική ταχύτητα, η απόσπαση προσοχής (π.χ λόγω χρήσης smartphone) και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Κυκλοφοριακή Αγωγή στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο

«Στην Ελλάδα η αποφυγή ατυχημάτων είναι θέμα δεξιοτήτων και όχι παιδείας», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου που δεσμεύθηκε ότι η Κυκλοφοριακή Αγωγή θα περάσει από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο – στους μαθητές δηλαδή που στατιστικά εμπλέκονται συχνότερα στα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.



Πηγή: skai.gr