Έχει ο καιρός γυρίσματα: Οι βρετανοί αστυνομικοί «τρολάρουν» τη Μέι

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Ήταν το 2015, πριν τον Ντόναλντ Τραμπ, το Brexit και τους Βορειο-ιρλανδούς του DUP, όταν η Τερέζα Μέι, υπουργός Εσωτερικών τότε, κατηγόρησε τα συνδικάτα των βρετανών αστυνομικών για «κινδυνολογία» με αφορμή τις περικοπές σε πόρους και έμψυχο δυναμικό.

Κατά τη θητεία
της Μέι στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, οι αστυνομικοί μειώθηκαν κατά 13%, ήτοι 18.991 άνδρες, με την τότε υπουργό και νυν πρωθυπουργό να επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα των αστυνομικών και όχι στον αριθμό τους. «Σταματήστε να φωνάζετε ‘’λύκος’’ εκεί που δεν υπάρχει» είχε δηλώσει η Τερέζα Μέι, κατά τη βεντέτα που είχε ξεκινήσει με τη βρετανική αστυνομία.

Ήταν επόμενο λοιπόν, οι βρετανοί αστυνομικοί να δώσουν στην πρωθυπουργό «πληρωμένη απάντηση» , όταν η Μέι κέρδισε τις εκλογές, αλλά οι Τόρις έχασαν 13 θέσεις και την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο.

Όπως καυστικά ανέφερε το Police Community με μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter «Αγαπητή Τερέζα, δεν είναι ο αριθμός των βουλευτών που μετράει είναι το πώς τους χρησιμοποιείς. Πρέπει να κάνεις περισσότερα».

Σημειώνεται ότι το Police Community είναι ένα δίκτυο που ιδρύθηκε το 2014 από δύο αστυνομικούς. Η εκδίκηση είναι… γλυκιά.

giphy.gif

Πηγή: skai.gr