Έργα τέχνης με «κομμάτια Ιστορίας» από το εξοχικό σπίτι των Κένεντι

Κομμάτια από το σπίτι του Κένεντι στο Κέιπ Κοντ μετασχηματίστηκαν σε έργα τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του 35ου προέδρου των ΗΠΑ. Σανίδες από το πάτωμα, μεταλλικοί γάντζοι, παράθυρα και ηλεκτρικές πρίζες ήταν λίγα μόνο από τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν.

Όταν δεν βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον, ο JFK, η Τζάκι και τα δύο τους παιδιά έμεναν σε αυτό το σπίτι εννέα υπνοδωματίων με θέα στη θάλασσα στο Κέιπ Κοντ, από το 1958 μέχρι την δολοφονία του, το 1963.

Το εντυπωσιακό σπίτι ήταν και είναι γνωστό ως το «σπίτι του προέδρου» και ήταν ένα από τα τρία σπίτια που είχαν οι Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ, το μέρος όπου η οικογένεια μαζευόταν σε διακοπές.

Οι Κένεντι συνήθιζαν να κάνουν μεγάλες βόλτες στην παραλία, ασχολούνταν με την ιστιοπλοΐα και έπαιζαν ακόμα και ποδόσφαιρο. 

Το 2011, οι σημερινοί ιδιοκτήτες του σπιτιού, Τεντ και Κίκι Κένεντι, αποφάσισαν να κάνουν μία ολική ανακαίνιση. Αναλαμβάνοντας τη δουλειά, ο Μαρκ Γκρένιερ συνειδητοποίησε ότι αυτή δεν ήταν σαν οποιαδήποτε άλλη δουλειά που είχε κάνει.

«Μου ήταν πολύ δύσκολο να ρίξω όλα αυτά τα κομμάτια της ιστορίας στον σκουπιδοτενεκέ», εξηγεί.

Ξεκίνησε να σώζει μερικά από τα κειμήλια σε μία αποθηκούλα, πίσω από το σπίτι, με στόχο να βρει τρόπο να τα ξαναχρησιμοποιήσει. Έτσι ήρθε σε επαφή με ντόπιους καλλιτέχνες, συνεργάστηκε μαζί τους και έδωσε όσα κομμάτια χρειάζονταν για να αναδημιουργήσουν.

Τα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν πρόσφατα και θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία στο Κοντ, πριν δημοπρατηθούν τον Αύγουστο.
Πηγή: skai.gr