Αυστραλία: Ρεκόρ φιλανθρωπικής δωρεάς ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ορυχείων 'Αντριου Φόρεστ έκανε σήμερα τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα του, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (265 εκατομμύρια ευρώ) που προορίζεται για διάφορους κοινωνικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Fortescue Metals Group εξήγησε ότι η δωρεά αυτή είναι μια «κίνηση αγάπης» της συζύγου του Νίκολα και του ιδίου.

Από τα λεφτά που δώρισε ο  ο 55χρονος επιχειρηματίας, σχεδόν 75 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου. Το υπόλοιπο ποσό προορίζεται για διάφορες εκστρατείες καταπολέμησης της σύγχρονης σκλαβιάς και για προγράμματα εκπαίδευσης.

Ο 'Αντριου Φόρεστ ίδρυσε το 2012 το «Walk Free Foundation» ξεκινώντας μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στις σύγχρονες μορφές δουλείας, που περιλαμβάνουν πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.

«Είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά στην ιστορία μας. Θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων εδώ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρμπολ.

Ο όμιλος Fortescue περιλαμβάνεται στους τέσσερις μεγάλους εξαγωγείς σιδηρομεταλλεύματος μετά τις αγγλο-αυστραλέζικες BHP Billiton και Rio Tinto και τον βραζιλιάνικο κολοσσό Vale.

Η φιλανθρωπική δράση ανθεί στην Αυστραλία. Ο μεγιστάνας των καζίνο Τζέιμς Πάκερ είχε δημιουργήσει το 2014 ένα ίδρυμα που είχε χρηματοδοτήσει με 200 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Ωστόσο τα ποσά αυτά απέχουν μακράν των δωρεών που προσφέρονται στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr