Γυναίκα πολιτικός θηλάζει το μωρό της στη βουλή της Αυστραλίας

Η αυστραλιανή γερουσιαστής των Πρασίνων, Λαρίσα Γουότερς, έγινε την Τετάρτη η πρώτη γυναίκα πολιτικός που θήλασε μωρό σε κοινοβούλιο. Η πολιτικός θήλασε την μόλις δυο χρονών κόρη της Άλια Τζόι κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας στη βουλή.

Πέρυσι η κάτω βουλή και η Γερουσία αποφάσισαν να επιτρέπεται ο θηλασμός στην αυστραλιανή βουλή αλλά μέχρι τώρα καμία γυναίκα βουλευτής δεν είχε κάνει πράξη την απόφαση. 

Το 2015 μια υπουργός της κυβέρνησης δεν μπορούσε να παρευρεθεί σε μια σημαντική συνάντηση της κυβέρνησης επειδή έπρεπε να θηλάσει το παιδί της και έτσι προέκυψε η ανάγκη διευθέτησης του θέματος. 

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες μητέρες στο Κοινοβούλιο. Και χρειαζόμαστε επίσης περισσότερα φιλικά σε οικογένειες μέρη, περισσότερους ευέλικτους χώρους εργασίας και πιο προσιτή φροντίδα για τα παιδιά όλων των ανθρώπων» έγραψε στο Facebook η κα Γουότερς.

«Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά και θα πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την πρόταση για να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους συνδυαστικά με την οικογένειά τους» δήλωσε η ίδια στο Sky News της Αυστραλίας.

Το θέμα αποτελεί ένα ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί πολλά κοινοβούλια σε όλον τον κόσμο. Το 2016 η ισπανίδα πολιτικός Καρολίνα Μπεσκάνσα των Podemos είχε κατακριθεί για την απόφασή της να πάρει το μωρό της στο κοινοβούλιο και να το θηλάσει.

Πέρυσι, ένα γκρουπ βουλευτών στο Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε την απαγόρευση του δημόσιου θηλασμού στη βουλή των κοινοτήτων. 
Πηγή: skai.gr