99χρονος βετεράνος ξανά στους ουρανούς (εικονικά) μετά 72 χρόνια! (vid)

Ξανά στους ουρανούς (έστω και εικονικά) βρέθηκε, μετά από 72 χρόνια, ο 99χρονος ρώσος ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Γιάκοβ Αλεξέγιεβιτς Λόμκο.

Ο 99χρονος βετεράνος ήταν πιλότος τη Σοβιετική Αεροπορία, και πολέμησε σε όλα τα μεγάλα θέατρα του πολέμου του ρωσικού μετώπου κατά την εισβολή των Ναζί: Στο Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ και τη Μόσχα. Ο ρώσος βετεράνος φόρεσε ένα «κράνος» εικονικής πραγματικότητας, της ρωσικής τηλεόρασης, και έκανε σα μικρό παιδί νοιώθωντας ότι βρίσκεται ξανά στους αιθέρες, έστω και με σύγχρονο ρωσικό μαχητικό. Μάλιστα, είχε και την ευκαιρία να βρεθεί (εικονικά πάντα) ξανά στη μεγάλη ετήσια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία μέσα από ένα τεθωρακισμένο…«Eίναι καταπληκτικό, είναι καταπληκτικό! είναι σα να βρίσκεσαι εκεί!» δήλωνε με ενθουσιασμό.

Ο Λόμκo διηγήθηκε ιστορίες από τη θητεία του, ενώ εξήγησε τη διαδικασία που ξεκινούσε η μηχανή ενός μαχητικού αεροσκάφους της εποχής του, που όχι μόνο δεν ήταν απλή, αλλά ήταν και επικίνδυνη, καθώς κινδύνευες να τραυματιστείς από την προπέλα…

Πηγή: skai.gr