Έφηβη πρόσκοπος αντιμετωπίζει με θάρρος νεοναζιστή στην Τσεχία

Μια έφηβη πρόσκοπος δεν διστάζει να αντιμετωπίσει έναν νεοναζίστη σε μια εμβληματική φωτογραφία που τραβήχτηκε σε μια διαδήλωση κατά του ναζισμού και του φασισμού στην τσεχική πόλη του Μπρνο.

Η φωτογραφία, που γρήγορα διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τη 16χρονη Λούσι Μισλίκοβα να δέχεται με θάρρος τις φωνές του νεοναζιστή που χειρονομεί θυμωμένα, και να του απαντά. 

Η Μισλίκοβα ήταν μόνο ένα μέλος από τους προσκόπους της Τσεχίας, που μετέσχαν σε αντιδιαδηλώσεις κατά της διαδήλωσης των Τσέχων νεοναζί την πρωτομαγιά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας.

Τα τσεχικά ΜΜΕ επικαλούνται εκπρόσωπο της αστυνομίας που ανέφερε ότι οι διαδηλωτές κατά του φασισμού και του νεοναζισμού ήταν διπλάσιοι των νεοναζιστών.

Ο Βλαντιμίρ Κίκμανετς, που έβγαλε τη φωτογραφία της θαρραλέας Μισλίκοβα τόνισε στο CNN ότι έδειξε θάρρος και αντέτεινε ισχυρά επιχειρήματα στα όσα έλεγε ο νεοναζιστής.

«Θέλαμε να δείξουμε στους νεοναζί ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στο Μπρνο… Φέτος στόχος μας ήταν να ‘’τρολάρουμε’’ τους ναζί» δήλωσε ο Κίκμανετς, ο οποίος μετέσχε επίσης στη διαδήλωση κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Προσκοπικής Κίνησης ανήρτησε τη φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο προσκοπισμός υποστηρίζει τις αξίες της διαφορετικότητας, της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Τσεχική Δημοκρατία, το 2013, το ναζιστικό κόμμα Αυγή της Άμεσης Δημοκρατίας κατέλαβε σχεδόν 7%.

Πηγή: skai.gr