Συγκίνηση για τη μουσουλμάνα αστυνομικό- σκοτώθηκε για να σώσει Χριστιανούς

Συγκίνηση – σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς - έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο ο θάνατος της μουσουλμάνας αστυνομικού Nάγκου Aμπντέλ-Aλίμ η οποία σκοτώθηκε όταν σταμάτησε έναν καμικάζι του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους που επιχείρησε να εισέλθει σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή των Βαΐων σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο τη Χριστιανική κοινότητα της Αιγύπτου – η πρώτη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου, και η δεύτερη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια.



Η Νάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ φύλαγε την είσοδο του ναού, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας. Αδυνατώντας να περάσει από την αστυνομικό, πυροδότησε τα εκρηκτικά στην κεντρική πύλη. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρωταρχικός στόχος του τρομοκράτη ήταν ο Πάπας Θεόδωρος Β΄ Αλεξανδρείας, ο οποίος είχε φύγει από εκκλησία λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η Nάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ είναι η πρώτη γυναίκα που πεθαίνει στη γραμμή του καθήκοντος στην Αιγυπτιακή αστυνομία. Μάλιστα, τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους δύο γιους της, επίσης αστυνομικός, σκοτώθηκε κι αυτός κατά την επίθεση του καμικάζι. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ευρέως φωτογραφίες με το σύζυγό της, έναν υπολοχαγό, μαζί με ευχαριστίες από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.
Πηγή: skai.gr