Πιο επιρρεπείς στην απιστία οι παχύσαρκοι άνδρες

Τα γονίδια που ελέγχουν τη σεξουαλική μας συμπεριφορά είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά με εκείνα που ελέγχουν το βάρος μας και μία νέα έρευνα του ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, ενισχύει την θεωρία που θέλει τους ανθρώπους με επιπλέον σωματικό βάρος να είναι πιο επιρρεπείς στο σεξ και κατ' επέκταση στην απιστία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που συμπεριέλαβε 5.000 άνδρες, τα παχύσαρκα άτομα φαίνεται να είναι δύο φορές πιο άπιστα από αυτά με φυσιολογικό βάρος, απολαμβάνοντας παράλληλα και τον διπλάσιο αριθμό σεξουαλικών επαφών, όπως υπογραμμίζει και ο ουρολόγος του ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Η σεξουαλική συμπεριφορά συνδέεται με τη διατροφική ευφυΐα, διαμορφώνοντας μία δυναμική ισορροπία. Οι πρόγονοι που επιβίωσαν, έτρωγαν καλύτερα αλλά ταυτόχρονα διάλεγαν και τους πιο υγιείς, τους καλύτερους συντρόφους, εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης.

Όπως αποκαλύπτει άλλωστε και πρόσφατη μελέτη σε 100.000 υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες στις ΗΠΑ, πίσω από την ακόρεστη όρεξη για σεξουαλικές επαφές και φαγητό κρύβεται εν μέρει η ίδια πρωτεΐνη.

Στους ευτραφείς άνδρες η πρωτεΐνη λεπτίνη, που ευθύνεται τόσο για τον έλεγχο του βάρους όσο και για την σεξουαλική απόδοση, δημιουργεί ένα αντίγραφο της που μπλοκάρει τον «κορεσμό», με αποτέλεσμα οι άνδρες αυτοί να μην χορταίνουν εύκολα το φαγητό αλλά ούτε και να βαριούνται το σεξ.

Όπως όμως δεν είναι πειθαρχημένοι σε δίαιτες και συχνά αγνοούν τους κανόνες σωστής διατροφής, αντίστοιχη είναι η συμπεριφορά που ακολουθούν και στην ερωτική τους ζωή: «είναι οι άπιστοι της διατροφής αλλά και του έρωτα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δρ. Κωνσταντινίδης.
Πηγή: skai.gr