Γυναίκα σε κορυφαία διοικητική θέση, κάτι αλλάζει στο Πακιστάν!

Το Πακιστάν κάνει την έκπληξη και για πρώτη φορά δίνει τη διοίκηση μεγάλης εμπορικής τράπεζας σε γυναίκα σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας hindustantimes.

Η Σίμα Κάμιλ, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουνίου, μέχρι τώρα ήταν αντιπρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας του Πακιστάν, της United Bank Limited (UBL).

«Η Σίμα Κάμιλ είναι η πρώτη διοικητής μιας εμπορικής τράπεζας στο Πακιστάν και αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τον τραπεζικό και τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο Μουνίρ Καμάλ πρόεδρος του χρηματιστηρίου του Πακιστάν ενώ χαρακτήρισε την Καμίλ καλή επαγγελματία.

«Ο κόσμος πρέπει να το μάθει πως τα πράγματα στο Πακιστάν αλλάζουν» είπε επίσης ο Καμάλ ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Σάζια Σιέντ, μιας άλλης γυναίκας που διορίστηκε πέρυσι επικεφαλής μεγάλης εταιρείας.

Εδώ και δεκαετίες οι γυναίκες στο Πακιστάν μάχονται για να προωθήσουν τα δικαιώματά τους σε μια χώρα που είναι πολύ συχνά τα περιστατικά εγκλημάτων τιμής ή επιθέσεων με οξύ.

Οι κάθε λογής διακρίσεις στο χώρο εργασίας και οι παρενοχλήσεις στον δρόμο είναι καθημερινότητα για τις Πακιστανές οι οποίες είναι παραμερισμένες και δεν καταλαμβάνουν σχεδόν ποτέ ανώτερες διοικητικές θέσεις. Μάλιστα οι γυναίκες δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν δουλειά.

Πηγή: skai.gr