ΕΕ: Η ιδιωτικότητα πρέπει να διαφυλάσσεται αλλά όχι εις βάρος της ασφάλειας

Τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών πρέπει να διαφυλάσσονται αλλά όχι εις βάρος της ασφάλειας τους απαντά η προεδρία της ΕΕ στο αίτημα της βρετανικής αστυνομίας να επιτρέπεται η πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα μηνύματα σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο Καρμέλο Αμπέλα, Υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας, της χώρας που έχει την προεδρία της ΕΕ, δήλωσε σήμερα πως υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή σε σχέση με το ζήτημα. «Πρέπει σίγουρα να προστατεύουμε τα προσωπικά δικαιώματα των πολιτών αλλά πρέπει επίσης και να διασφαλίζουμε την προστασία των πολιτών».

H γραμματέας του γραφείου της βασίλισσας Άμπερ Ρουντ είπε πως πρέπει να σιγουρευτούμε πως οι υπηρεσίες όπως το WhatsApp και πολλές άλλες δεν αποτελούν ένα ασφαλές σημείο συζήτησης για τους τρομοκράτες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης στο Γουεστμίνστερ του Λονδίνου έστειλε στο WhatsApp ένα μήνυμα που οι αρχές δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν. 

Ο Αμπέλα είπε πως τα μέλη της ΕΕ και οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών πρέπει από κοινού να καθορίσουν που ξεκινά και που τελειώνει το δικαίωμα διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων, ιδιαίτερα όταν αυτό συγκρούεται με την ασφάλεια των πολιτών.
Πηγή: skai.gr