Διαστάσεις γενοκτονίας παίρνουν οι επιλεκτικές αμβλώσεις θηλυκών στην Ινδία

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 19 νεκρά θηλυκά έμβρυα εντόπισε θαμμένα η αστυνομία στην Πολιτεία Μαραχάστρα της δυτικής Ινδίας κοντά σε νοσοκομείο, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα των επιλεκτικών αμβλώσεων θηλυκών εμβρύων στη χώρα.

Οι αρχές εντόπισαν τα έμβρυα μετά από έρευνα που ξεκίνησαν λόγω του θανάτου μιας 26χρονης που υποβλήθηκε σε παράνομη άμβλωση. Τώρα αναζητούν τον «παράνομο γιατρό» ο οποίος έχει διαφύγει σύμφωνα με αξιωματούχο της Ινδίας.

Στην Ινδία απαγορεύεται ο προγεννητικός έλεγχος και έτσι οι γονείς που επιθυμούν αγόρια δεν μπορούν να προχωρήσουν σε άμβλωση μιας και δεν γνωρίζουν το φύλο του παιδιού.

Οι περισσότεροι γονείς στην Ινδία προτιμούν τα αγόρια γιατί θεωρούν ότι είναι πιο χρήσιμα για την οικογένεια και συνεισφέρουν οικονομικά σε αντίθεση με τα κορίτσια που επιβαρύνουν και επιπλέον θα πρέπει να τους δοθεί προίκα για να παντρευτούν.

Η νέα ανακάλυψη αποδεικνύει ότι οι αμβλώσεις είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία επισημαίνουν ακτιβιστές οι οποίοι διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης για το θέμα και προειδοποιούν ότι η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις γενοκτονίας.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έως και 12 εκατομμύρια θηλυκά έμβρυα έχουν εξοντωθεί στην Ινδία σύμφωνα με έρευνα του ιατρικού περιοδικού The Lancet που δημοσιεύτηκε το 2011.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε στη χώρα το 2011, 940 γυναίκες αντιστοιχούν σε 1.000 άνδρες. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2001 όπου η αναλογία ήταν 933 γυναίκες για κάθε 1.000 άνδρες.
Πηγή: skai.gr