Η Ιαπωνία ιδρύει Ακαδημία Εκπαίδευσης Νίντζα για να αυξήσει τον τουρισμό της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει τον τουρισμό της επέλεξε η Ιαπωνία η οποία αποφάσισε να ιδρύσει Ακαδημία Εκπαίδευσης Νίντζα. Μέχρι τώρα για να γίνει κάποιος νίντζα έπρεπε να έχει γεννηθεί σε οικογένεια με νίντζα. 

Μέσα στο 2018 η χώρα αναμένεται να ξεκινήσει μια σειρά νέων εγχειρημάτων για να εισαγάγει την εκμάθηση της τέχνης των Νίντζα. Μάλιστα στο Τόκιο θα ανοίξει και ένα Μουσείο που θα είναι αφιερωμένο στους Νίντζα.

«Η τέχνη των νίντζα έχει πολλά ιδιαίτερα στοιχεία όπως είναι η πάλη, οι τεχνικές επιβίωσης και η αστρονομία» λέει ο Jinichi Kawakami γνωστός ως ο τελευταίος νίντζα και μάστερ του σχολείου των Κόνγκα νίντζα ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτή η νέα πρόταση θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου διεθνώς.

Ο ίδιος λέει ότι μπορεί η τέχνη των νίντζα να μην είναι εύκολο να διδαχθεί αλλά σίγουρα και μόνο η διαδικασία εκμάθησής της μπορεί να προσφέρει πολλά πνευματικά αγαθά σε όλο τον κόσμο.

Το ιαπωνικό Συμβούλιο των νίντζα που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για λογαριασμό της κυβέρνησης έχει ήδη δημιουργήσει το λογότυπο για τα νέα πιστοποιημένα προϊόντα που θα δημιουργηθούν και για τι νέες ταινίες γύρω από τις οποίες θα στηθεί η -σχετική με τους νίντζα -επιχείρηση.

Το συμβούλιο ελπίζει ότι η όλη επιχείρηση θα εκπαιδεύσει τους «νίντζα μεταλαμπαδευτές» οι οποίοι θα προωθήσουν την κουλτούρα των νίντζα διεθνώς.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός στην Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνοδο, με τα περσινά στοιχεία να κάνουν λόγο για 24 εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Πηγή: skai.gr