Τσικ-no-Πέμπτη: Η «απάντηση» των Vegan & των Vegetarian

Σουβλάκια από τόφου με λαχανικά, «σουτζουκάκια» από όσπρια και πίτα με γύρο από σόγια, είναι ορισμένα μόνο από τα εναλλακτικά πιάτα της Τσικνοπέμπτης, για τους vegans και vegetarians, που θέλουν κι αυτοί να γιορτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Για τις ανάγκες των χορτοφάγων καταναλωτών, σε ορισμένα καταστήματα της πόλης, οι καταστηματάρχες έχουν διαμορφώσει ειδικά μενού που καλύπτουν τις απαιτήσεις τους.

Η τιμή των κυρίως πιάτων είναι προσιτή (το ακριβότερο δεν ξεπερνά τα 7,5 ευρώ), όπως σχολιάζει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, στην Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας πως ο μέσος όρος που θα ξοδέψει κάθε άτομο δεν ξεπερνά - όπως άλλωστε και τις υπόλοιπες ημέρες - τα 14 με 15 ευρώ.


Πηγή: skai.gr