Οι απαγορεύσεις και τα δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μεριμνώντας για τη μείωση των γεννήσεων στη χώρα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μοιράζει χάπια για τις μέλλουσες μητέρες που αποκαλεί «πολύ μαγικές βιταμίνες».

Η διανομή των χαπιών που περιέχουν φολικό οξύ και σίδηρο είναι μέρος της εκστρατείας της χώρας που θέλει να έχει υγιείς και γόνιμες γυναίκες «με κόκκινα μάγουλα».

Κάθε χρόνο όλο και λιγότερα ζευγάρια παντρεύονται στην Ινδονησία και καθυστερούν να κάνουν παιδιά με αποτέλεσμα να μειώνεται συνέχεια ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται.

Ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης αυξήθηκε μόνο κατά 0,4% το 2015, από 2,7% που ήταν το 1970. «Εάν η τάση αυτή συνεχιστεί, ο πληθυσμός θα σταματήσει εντελώς να αυξάνεται σε 10 χρόνια», ανέφερε ο διευθυντής του τμήματος Υγείας ο γιατρός Wachira Pengjuntr.

Η εκστρατεία που μεριμνά για την πτώση των γεννήσεων διοργανώνει επίσης γαμήλιες τελετές καθώς οι Ταϊλανδέζοι θεωρούν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ευοίωνη ημέρα για γάμο.

Από την άλλη, μέτρα κατά της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου πήραν οι ινδονησιακές αρχές ισχυριζόμενες ότι η ρομαντική παράδοση των ερωτευμένων ενθαρρύνει το περιστασιακό σεξ και έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτισμικές νόρμες και την μουσουλμανική κουλτούρα. 

Οι αρχές της Ινδονησίας με έφοδο που πραγματοποίησαν στην πόλη Μακασάρ κατέσχεσαν τα διαθέσιμα προφυλακτικά και απαγορεύουν στους νέους να γιορτάζουν την ημέρα των Ερωτευμένων.

«Προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση καθώς λάβαμε πολλές αναφορές από κατοίκους ότι τα καταστήματα πωλούσαν ανεξέλεγκτα προφυλακτικά, ειδικά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου» δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομικός στην πόλη Μακασάρ. 

Πρόσθεσε ότι ανάγκασαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων να μην πωλούν αντισυλληπτικά στους εφήβους. 

Πηγή: skai.gr