Η Αθήνα στους τέσσερις κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Mεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών βρέθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Αθήνα στην ψηφοφορία για το European Best Destinations 2017

Κατά την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, η Αθήνα κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη και το 2015 τρίτη.

Φέτος στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η πόλη του Πόρτο, στη δεύτερη το Μιλάνο, στην τρίτη το Γκντανσκ της Πολωνίας και στην πέμπτη το Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.

Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις ήταν η Ρώμη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ, το Βερολίνο, η Πράγα, οι Βρυξέλλες, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και η Μαδρίτη.

«Οι ταξιδιώτες πάντα κατέτασσαν την Αθήνα στην κορυφή αυτού του ευρωπαϊκού διαγωνισμού. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να ανακαλύψουν την Ευρώπη. Από τότε που ξεκίνησε η συμμετοχή της στο διαγωνισμό, η Αθήνα έχει καταταχθεί μεταξύ των 5 αγαπημένων προορισμών των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο» τονίζεται στην ανακοίνωση του European Best Destinations.

«Από την εμβληματική Ακρόπολη, που υψώνεται πάνω από την πόλη, με γοητευτικές κοντινές γειτονιές και σύγχρονες γκαλερί τέχνης, η πόλη του Κλασικού Μαραθωνίου και των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί μια μεγαλειώδη ιδιόμορφη σύγκρουση του παρελθόντος και του παρόντος» προσθέτει το άθρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού.

«Μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με καταγεγραμμένη ιστορία 3.500 ετών, η ελληνική πρωτεύουσα υποβάλλεται συνεχώς σε αστικές ανανεώσεις για να συμβαδίσει με την εξέλιξη του χρόνου. Η Αθήνα αντεπεξέρχεται σε όλη τη φήμη της!» καταλήγει.

Πηγή: skai.gr