«Mελαγχολική» η τελευταία συναυλία Σπρίνγκστιν προς τιμήν του Ομπάμα

Μεγάλος θαυμαστής του Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, τραγούδησε προς τέρψιν του απερχόμενου προέδρου για μια τελευταία φορά σε μια ιδιωτική συναυλία στον Λευκό Οίκο την 12η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το περιοδικό Backstreet.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, στον οποίο ο Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας το Νοέμβριο, ερμήνευσε 15 τραγούδια ενώπιον του Μπαράκ Ομπάμα, της συζύγου του Μισέλ αλλά και περίπου 200 στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης, διευκρίνισε το περιοδικό, που ειδικεύεται στις ειδήσεις σχετικά με τον διάσημο τραγουδιστή.

«Η ατμόσφαιρα δεν ήταν ούτε δύσθυμη ούτε εορταστική. Ήταν κυρίως μελαγχολική, θα έλεγα» επισημαίνεται στο περιοδικό, που επικαλέστηκε έναν θαυμαστή του τραγουδιστή που παρακολούθησε τη συναυλία.

«Μπορούσαμε να αισθανθούμε ότι το τέλος είναι κοντά, ότι η περιπέτεια θα τελείωνε για την ομάδα (του προέδρου Ομπάμα) κι ότι η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει» χωρίς τυμπανοκρουσίες, έγραψε αυτό το πρόσωπο, περιγράφοντας την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

Ερμηνεύοντας
το τραγούδι του 2007 ο Σπρίνγκστιν μίλησε «για τη σημασία να παραμείνουμε αισιόδοξοι κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών», σύμφωνα πάντα με αυτόν τον αυτόπτη μάρτυρα.

Ο 67χρονος καλλιτέχνης τραγούδησε δύο επιτυχίες του σε ντουέτο με την σύζυγό του Πάτι Σιάλφα, μέλος του συγκροτήματος επισημαίνοντας πόσο αυτό το τραγούδι, που μιλάει για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η μεσαία τάξη, συχνά δεν γίνεται κατανοητό από τους πολιτικούς. Ο τραγουδιστής στήριξε προεκλογικά την Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν ολοκλήρωσε την συναυλία του ευχαριστώντας τον απερχόμενο πρόεδρο για την προσφορά του.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ