Η Ελισάβετ αναρρώνει ακόμα αλλά επιστρέφει στα καθήκοντά της...

Η νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έρχεται να καθησυχάσει τα πλήθη που αναρωτιούνται για την πορεία της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ μετά το «βαρύ κρυολόγημα» που την ανάγκασε να μην παραστεί στη χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στην εκκλησία.

«Η βασίλισσα, σε μια ιδιωτική τελετή (σ.σ. χωρίς φωτογράφους), απένειμε τίτλο τιμής σε μέλος του προσωπικού της, επιστρέφοντας έτσι επίσημα στα καθήκοντά της» ανακοίνωσε εκπρόσωπός της. 

Η βρετανή μονάρχης απένειμε στο μέλος του προσωπικού της Ρέιμοντ Γουίοτον τα διακριτικά του αξιώματος του Υπολοχαγού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, μία τιμή η οποία συνήθως απονέμεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει κάποιο μέλος του προσωπικού της στην ίδια ή στη μοναρχία.

Η 90χρονη βασίλισσα αρρώστησε πριν από τα Χριστούγεννα και γι' αυτό καθυστέρησε κατά μία ημέρα το ταξίδι της από το Λονδίνο στην εξοχική της κατοικία στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας, ενώ μετά αποφάσισε, όπως σπανίως συμβαίνει, να μην παραστεί στη λειτουργία της εκκλησίας για τα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Έχει να εμφανιστεί δημοσίως πριν από τα Χριστούγεννα και η επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού έλεγε ότι η απουσία της οφείλεται σε ένα βαρύ κρυολόγημα. 

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η ιδιωτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Σάντριγχαμ και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες. 

Η βασίλισσα απέστειλε επίσης χθες προσωπικό συλλυπητήριο μήνυμα στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 ανθρώπων. 
Πηγή: skai.gr