Κλείσιμο

Δράση αλληλεγγύης από Νορβηγούς στα Χανιά

Πράξη αλληλεγγύης από Νορβηγούς φίλους του Αποκόρωνα που τις ημέρες των γιορτών πρόσφεραν 340 ζευγάρια παιδικά παπούτσια για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκορώνου.

Το ποσό που διέθεσαν οι Νορβηγοί ξεπέρασε τα 4.400 ευρώ ενώ η αγορά των παιδικών παπουτσιών πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από καταστημάτων υποδημάτων στα Χανιά. Ήταν το καλύτερο γιορτινό δώρο, για 340 παιδιά από οικογένειες του δήμου Αποκόρωνα που δοκιμάζονται από την κρίση.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, η διανομή των 340 παπουτσιών για παιδιά ανά ηλικία και φύλο έγινε μαζί με τη διανομή τροφίμων για τις ημέρες των Χριστουγέννων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αποκορώνου.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Νορβηγοί πολίτες βοηθούν μέσα από εθελοντικές δράσεις οικογένειες του Αποκόρωνα. Πρόσφατα μέσα από σελίδα που διαθέτουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχαν απευθύνει έκκληση βοήθειας για τα παιδιά του Αποκόρωνα. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 60 υποστηρικτές που βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος: χειμωνιάτικα παπούτσια για 340 παιδιά.

«Όλα αυτά τα παιδιά πήραν παπούτσια για τα Χριστούγεννα. Φανταστείτε… χαρούμενα παιδιά. Δεν πίστευαμε ποτέ ότι θα καταφέρναμε να βοηθήσουμε πάνω από 300 παιδιά. Κι όμως το καταφέραμε. Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κάνουμε την διαφορά» ανέφεραν οι Νορβηγοί.
Πηγή: skai.gr