Ασφαλής η επτάχρονη από το Χαλέπι που συγκίνησε με τα tweet της

Ασφαλής είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επτάχρονη Μπάνα Αλαμπέντ από το ανατολικό Χαλέπι που αναρτούσε στο twitter τα νέα του Χαλεπίου και τις δυσκολίες της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής.

Η μικρή ήταν στα πρώτα γκρουπ των κατοίκων που εγκατέλειψαν το βράδυ της Κυριακής με λεωφορείο το Χαλέπι. Η μητέρα της Φατεμάχ είπε στους δημοσιογράφους ότι είχαν παγιδευτεί σε ένα λεωφορείο και ήταν σαν αιχμάλωτοι που για 24 ώρες περίμεναν να εγκαταλείψουν το Χαλέπι, χωρίς να έχουν καθόλου φαγητό και νερό.

«Καταφέραμε και επιζήσαμε παρά τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και φύγουμε αλλά δυστυχισμένοι γιατί αφήνουμε εκεί την καρδιά μας» δήλωσε η μητέρα της Μπάνα στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ρωτάνε και ενδιαφέρονται για εμάς» πρόσθεσε η Φατεμάχ.



Η μικρή Μπάνα και η μητέρα της συνεχίζουν να τουιτάρουν τα νέα τους στον λογαριασμό τους και μάλιστα πριν λίγες μέρες ανήρτησαν βίντεο μέσω του οποίου παρακαλούσαν να εφαρμοστεί η εκεχειρία στο Χαλέπι ώστε να καταφέρουν να μεταφερθούν σε ασφαλέστερη περιοχή.  

Δεν είναι ξεκάθαρο το που θα πάει η οικογένεια της Μπάνα στη συνέχεια αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία η επτάχρονη τουιτάρει τώρα μέσα από την ανταρτοκρατούμενη πλευρά του Χαλεπίου.

Η Μπάνα δημιούργησε λογαριασμό στο twitter τον Σεπτέμβριο και απέκτησε 325.000 ακόλουθους. Μεταξύ των ακολούθων της ήταν και η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ η οποία της έστειλε ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο του Χάρι Πότερ για να διαβάσει.

Πηγή: BBC - Επιμέλεια: Ιωάννα Μπαζιάνα