Πρόσωπο της χρονιάς 2016 για το περιοδικό Τime ο Τραμπ

Στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε φέτος το περιοδικό Τime τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς, μετά την απρόσμενη επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές του 2016 που δεν άφησε πολλά περιθώρια διαφωνίας για τη διεύθυνση του περιοδικού.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ψηφίστηκε πρόσωπο της χρονιάς με τον χαρακτηρισμό: Πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ανάδειξή του σε πρόσωπο της χρονιάς σημαίνει πολλά και αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο ενώ πρόσθεσε ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον διχασμό της χώρας. Τόνισε μάλιστα ότι θα προσπαθήσει να ενώσει και πάλι τον λαό της Αμερικής. 

Στη δεύτερη θέση, όπως αναμενόταν βρίσκεται η χαμένη αν και φαβορί για την αμερικανική προεδρία, αλλά νικήτρια στη λαϊκή ψήφο, Χίλαρι Κλίντον.

Στη λίστα με τους υποψήφιους υπήρχαν επίσης η τραγουδίστρια Beyonce και o Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook.

Το περιοδικό επιλέγει το πρόσωπο της χρονιάς με βάση την επιρροή του στον κόσμο, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική. Πέρυσι το περιοδικό είχε χρήσει πρόσωπο της χρονιάς την Άνγκελα Μέρκελ ενώ στο παρελθόν πρόσωπα της χρονιάς είχαν ανακηρυχθεί ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Μαχάτμα Γκάντι. 
Πηγή: skai.gr