Tι «είδε» ο Αλέξης Τσίπρας στο ταξίδι του στην Αβάνα (φωτογραφίες)

Πλούσιο είναι το φωτορεπορτάζ από το πολυσυζητημένο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αβάνα για την κηδεία του ηγέτη της Κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης που ταξίδεψε στην κουβανική πρωτεύουσα για να τιμήσει τη μνήμη του Κάστρο. 

«Ήταν μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό. Ο Φιντέλ θα βρίσκεται για πάντα στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψή του έτυχε εκτεταμένης κάλυψης από τα ΜΜΕ της χώρας, και άλλων λατινοαμερικανικών χωρών.

Την ίδια στιγμή, το κλίμα στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Κούβα είναι πανηγυρικό.

«Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα, για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια» δεσμεύονται κυβερνητικές πηγές, παραθέτοντας τις εγκάρδιες συναντήσεις Τσίπρα με τον ηγέτη των Σαντινίστας Ντανιέλ Ορτέγκα, τον Έβο Μοράλες πρόεδρο της Βολιβίας και τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα που είπε, όπως αφηγούνται από την κυβέρνηση «Αλέξη κρατάτε γερά!».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός στον επικήδειο λόγο του για τον Κάστρο, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959».
















Αλέξης Τσίπρας και Ραούλ Κάστρο στην κηδεία του Φιντέλ (φωτό Andrea Bonetti)

Πηγή: skai.gr - Στέλιος Κάνδιας