Σε 20 εργάτες από το Τενεσί «έκατσε» το Powerball των 420 εκατομμυρίων

Πολυεκατομμυριούχοι σε μία νύχτα έγιναν, το Σάββατο, είκοσι εργάτες ενός μεταλλουργικού εργοστασίου στο Τενεσί, που θα μοιραστούν τα 420 εκατομμύρια δολάρια του τελευταίου τζακποτ του Powerball.

Μετά φόρων, στον καθέναν από τους νικητές θα μείνουν 12,7 εκατομμύρια δολάρια.

«Ποτέ δεν περιμένεις στ’ αλήθεια να κερδίσεις τη λοταρία, το κάνεις περισσότερο για να διασκεδάσεις εκείνη τη στιγμή», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Tennessean, η Έιμυ Ονήλ, μία εκ των τυχερών.

Οι 20 συνάδελφοι έπαιζαν δύο φορές την εβδομάδα επί οκτώ χρόνια, ρίχνοντας ένα δελτίο των 120 δολαρίων κάθε Τετάρτη και κάθε Σάββατο. Το περασμένο Σάββατο, η Ονήλ έριξε το δελτίο που έμελλε να τους αλλάξει, για πάντα, τις ζωές.

Όπως είπε η ίδια, πήγε για ύπνο χωρίς να σκεφτεί «καθόλου» το λαχνό, αλλά όταν ξύπνησε συνέκρινε τα νούμερα και ανακοίνωσε τη νίκη στον σύζυγο και το παιδί της.

«Έτρεμαν. Έτρεμα κι εγώ, με ταρακουνούσαν. Άρχισα να ουρλιάζω. Έπρεπε να το ξαναελέγξω – νόμιζα ότι ονειρευόμουν».

Ένας άλλος από τους νικητές, ο Κέβιν Σάδερλαντ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους νικητές, σκοπεύουν να συνεχίσουν να εργάζονται «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

«Ήμασταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους. Τώρα μπορούμε να συντρέξουμε ακόμη περισσότερους – πάρα πολλοί θα ωφεληθούν από αυτό», συνέχισε ο Σάδερλαντ.

Το τζάκποτ του Σαββάτου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της πολιτείας. Το Ιανουάριο, μία οικογένεια από το Μανφορντ είχε κερδίσει το μεγαλύτερο όλων των εποχών για το Τενεσί, ύψους 528 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας