Κλείσιμο

Το Μετάλλιο της Ελευθερίας έδωσε ο Ομπάμα σε Ντε Τζενέρις, Τζόρνταν, Χανκς

Την ύψιστη τιμητική διάκριση προς πολίτες στις ΗΠΑ, το Μετάλλιο της Ελευθερίας, απένειμε ο Μπαράκ Ομπάμα σε 21 προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στους τομείς τους. Μεταξύ αυτών, οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Χανκς, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και Μάικλ Τζόρνταν.

«Το Μετάλλιο της Ελευθερίας δεν είναι μονάχα η ύψιστη τιμητική διάκριση προς έναν πολίτη του έθνους, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην ιδέα ότι ο καθένας εξ ημών, άσχετα από την καταγωγή του, έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτήν την χώρα προς το καλύτερο» είπε ο κ. Ομπάμα.

«Επιστήμονες, φιλάνθρωποι, δημόσιοι λειτουργοί ή στρατιωτικοί, αθλητές και καλλιτέχνες, αυτά τα 21 πρόσωπα συνέβαλαν στο να πάει μπροστά η Αμερική, καθώς ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, την ίδια στιγμή, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ο Ομπάμα τίμησε τους τραγουδιστές Μπρους Σπρίνγκστιν και Νταϊάνα Ρος, τους ηθοποιούς Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Χανκς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τους μπασκετμπολίστες Μάικλ Τζόρνταν και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τον αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, την παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις, και τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και την σύζυγό του Μελίντα.


Πηγή: skai.gr