Μωρό στις ΗΠΑ γεννήθηκε δύο φορές

Ένα βρέφος από το Λιούισβιλ του Τέξας γεννήθηκε δύο φορές, καθώς κρίθηκε αναγκαία η αφαίρεσή του από τη μήτρα της μητέρας του προκειμένου να του αφαιρεθεί μίας σπάνιας μορφής όγκος.

Η μητέρα κατά την 16η εβδομάδα της κύησής ενημερώθηκε από τους γιατρούς πως το βρέφος είχε εμφανίσει μίας σπάνιας μορφής όγκο ο οποίος εξελισσόταν ραγδαία και υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει στο βρέφος ανακοπή καρδιάς.

Η μητέρα αποφάσισε να προχωρήσει στην επικίνδυνη επέμβαση η οποία προϋπόθετε την έξοδο από τη μήτρα του εμβρύου, το οποίο ζύγιζε μόλις 530 γραμμάρια εκείνη την περίοδο, προκειμένου να αφαιρεθεί ο επικίνδυνος όγκος.




Οι γιατροί που προχώρησαν στην επέμβαση σημειώνουν πως ο όγκος είχε περίπου το ίδιο μέγεθος με το έμβρυο και η ραγδαία εξέλιξή του ήταν βέβαιο πως θα απέβαινε μοιραία.

Μετά το πέρας της επέμβασης το βρέφος τοποθετήθηκε εκ νέου στη μήτρα της μητέρας του και τελικώς γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου με καισαρική τομή. Μετά τη γέννα αφαιρέθηκε το τελευταίο τμήμα του όγκου και πλέον η υγιέστατη μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά.

Σήμερα η μικρή Lynlee ζυγίζει περισσότερα από 4 κιλά και είναι υγιέστατη.

Η βιοψία του όγκου έδειξε πως πρόκειται για μία σπάνια μορφή η οποία εμφανίζεται σε ένα ανά 70.000 μωρά με τα θηλυκά βρέφη να έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες από τα αρσενικά να τον εμφανίσουν. Δεν είναι τέλος γνωστά τα αίτια που προκαλούν αυτή τη μορφή όγκων (σ.σ τερατώματα).
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης